Academia de fotbal Dunărea Călărași / 8 grupe de copii și juniori!

0
1053
Academia Dunărea Călărași

Conducerea clubului de pe malul Borcei a depus documentele necesare la dosarul pentru clasificarea academiilor de juniori. AFC Dunărea 2005 Călărași participă în competițiile juniorilor cu opt grupe: Under 19, Under 17, Under 15, Under 13, Under 11 (obligatoriu prin regulamentul FRF), Under 14, Under 12 și Under 10.

Grupele sunt pregătite de antrenori licențiați, astfel: Licenta UEFA A: Marius Paun, Virgil Bogatu, Dan Andronache. Licența UEFA B: Mircea Ștefan. Licența UEFA C: Cornel Țicu. Preparator sportiv: Cosmin Onofrei.

Șeful Centrului de juniori din cadrul clubului Dunărea, Ionuț Babadac (foto) a declarat pentru Ediția faptul că evoluția juniorilor este una foarte bună iar antrenorii se dedică total noului proiect. „Se implică foarte activi din staful seniorilor: Mirel Condei (antrenor secund), Mihai Moraru (antrenor cu portarii) și George Neagu (preparator fizic). Totuși, am cerut termen până luni (nota red. 6.mai) pentru cooptarea ca antrenor la juniori a fostului jucător călărășean, Silviu Matei„, a declarat Babadac.

Ionuț Babadac / Academia Dunărea
Ionuț Babadac / Academia Dunărea

Șeful centrului de juniori, a mai adăugat de altfel că: „și performanțe în sezonul acesta notăm calificarea la turneul semifinal la Under 17. Se califica echipele clasate pe locul 1 al celor 10 serii și cele mai bune 6 echipe de pe poziția secundă. Grupa pregătită de Marius Păun și Cosmin Onofrei, după victoria de duminică, 5 mai, scor 5 – 1 contra celor de la Progresul Spartac București a obținut calificarea în faza următoare„.

La categoria juniorilor Under 15, antrenorul Mircea Ștefan a câștigat faza județeană și a evoluat la Liga Elitelor într o serie câștigată detașat de Viitorul Constanta. La categoria juniorilor Under 13 și Under 11, antrenorul Cornel Țicu este foarte aproape de câștiga titlurile județene la cele două categorii și să evolueze la etapele zonale.

În acest sezon am reușit să formăm și cea de-a opta grupă a juniorilor Under 10, iar în urma proiectului demarat de selecție în școli încercăm formarea altor două grupe Under 9 și Under 8. În urma evoluțiilor apreciate în jocurile din campionatul juniorilor Under 17, Costin Petre se pregătește sub comanda lui Dan Alexa. De asemenea, Ianis Stoica, junior împrumutat de la FCSB și căpitanul selectionatei României la Under 17 a evoluat în aproape toate jocurile din acest retur„, a mai spus șeful centrului de juniori, Ionuț Babadac.

Un alt junior talentat, Costel Avram, fost campion al României în urmă cu două sezoane cu Regal Sport București (colaborator cu Atletico Madrid) a fost transferat la grupa juniorilor Under 17, unde s-a remarcat prin evoluții apreciate inclusiv la ultima etapă din deplasarea de la Daco Getica București unde a marcat trei goluri, ultimul fiind decisiv pentru trei puncte la ultima fază a meciului.

Babadac a mai declarat că la Under 19, încă se caută soluții pentru formarea unei grupe competitive. „Mai avem de lucrat în dreptul juniorilor Under 19, acolo unde antrenorul Virgil Bogatu are meritul formării aproape de la zero a acestei grupe. După ce în vară majoritatea juniorilor Under 19 au părăsit clubul„, a încheiat Babadac.

Academia de fotbal / Dunărea Călărași
Academia de fotbal / Dunărea Călărași

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + thirteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.