PSD / Liviu Dragnea, la Călărași. „Pentru o şedinţă de partid e păcat să-ţi pui cămaşă curată„

0
2625

Nu! Nu este declarația lui Liviu Dragnea de la Călărași. Este un citat celebru pe care ziarul nostru l-a ales ca fiind cel mai potrivit pentru această acțiune și ea vine din politică și îi aparține poetului Valeriu Butulescu. „Pentru o şedinţă de partid e păcat să-ţi pui cămaşă curată„.

Călărași. 10.03.2019, Sala „Brbu Știrbei„. Liviu Dragnea, îmbrăcat într-o cămașă albă, impecabilă, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a venit la Călărași pentru a asista la Conferința Județeană de Alegeri din cadrul Organizației Județene Călărași. Iulian Iacomi a fost propus pentru funcția de președinte al PSD Călărași. Conferința Județeană a fost prezentată de Senatorul de Călărași, Roxana Natalia Pațurcă. La eveniment au participat și alți politicieni locali dar și de la centru.

„Încă este țara mea, nu e țara lui Dragnea!„

Șeful PSD a venit „flancat„ de membrii partidului pe care îl conduce. Unii protestatari l-au așteptat pe Dragnea să-i aducă injurii și să-i critice modul de guvernare. „Încă este țara mea, nu e țara lui Dragnea!„, s-au auzit strigătele protestatarilor pe platoul din fața Prefecturii Călărași. Totuși, într-un județ politic (virgulă) cu majoritate penelistă, doar câțiva protestatari l-au „deranjat„ pe liderul PSD.

Roxana Pațurcă a vorbit de ”unitate”

Senatorul PSD, Roxana Pațurcă a deschis „balul„ printr-un speech de „unitate„. Ciudat. La PSD Călărași nu există așa ceva. Acea „unitate„ despre care a vorbit Pațurcă, este mai mult o „dezbinare„ în partidul de la Călărași. S-a văzut acest lucru la alegerile de astăzi. Mai mulți membrii nu au avut drept de vot, chiar membrii cu șate vechi în partid. „Cu o experință de peste 17 ani, pot spune că organizația noastră este mult mai puternică. La alegerile din 2016 am ajuns la un număr de 17 primari deși ne-am bătut cu un adversar politic destul de tare. Suntem pe un trend creșcător. Forța noastră stă în unitatea membrilor de organizație. PSD Călărași a cunoscut o perioadă bună. Venirea lui Sefer a întărit PSD Călărași. PSD este partidul care sprijină copii și părinții prin diferite programe„, a declarat Pațurcă, printre altele la Conferința PSD Călărași.

Râșnoveanu i-a adus cu picioarele pe pământ

Primarul localității Roseți, Nicolae Râșnoveanu a spus lucrurilor pe nume, atât cât a putut și domnia sa. Nu „l-a pupat„ pe Dragnea, așa cum au făcut alți membrii de partid. „Suntem o asociație familiar. Unii își promovează rudele sau mai știu eu ce… Suntem scindați! Nu suntem uniți! Să fim solidari, mai ales de acum în colo. Vrem ca pe listele de parlamentari să fie incluși numai și numai din Călărași! Să fie clar! Nu luptăm pentru alții din alt județ!„, a spus Râșnoveanu, primarul de la Roseți.

Liviu Dragnea: „Ma doare mijlocul

Dragnea și-a început discursul cu un of. „Mă doare mijlocul!„, a fost prima intervenție a lui Dragnea la microfon care a rupt ropote de aplauze. Acesta și-a continuat discursul cu nenumărate proiecte pe care partidul său le deține în Programul de Guvernare dar l-a felicitat și pe Iacomi pentru noua poziție câștigată. „Vreau să-l felicit pe Iulian pentru că este noul președinte. Am venit de multe ori în această sală. Pe vremea când era domnul Arbagic. Am fost ulterior în 2007 … s-a pornit de la foarte rău, de la nimic atunci la PSD Călărași. Cred că reimplicarea domnului Tărăcilă v-a aduce un plus la acest partid. Cred că Iulian va fi un președinte de organizație bun. L-am analizat. Este un om determinat. Își dorește ca PSD-ul să câștige Consiliul Județean Călărași dar și alte alegeri de aici„, a spus, printre altele, Liviu Dragnea.

Iacomi a fost ales în 3 minute. „Este victoria noastră„

Noul președinte cu acte în regulă începând de astăzi este Iulian Iacomi, singurul candidat la șefia PSD Călărași. Domnia sa a fost ales în numai 3 minute în momentul în care Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD a făcut acest anunț de la pupitrul scenei „Barbu Știrbei„. „Este victoria noastră. Trebuie să ne mobilizăm ca la următoarele alegeri să putem câștiga. Avem un electorat stabil. În BPJ am inclus toți parlamentarii pentru a le reda valoarea pe care o are un parlamentar„, a spus Iacomi.

În concluzie, pentru că am început materialul cu un citat din politică, vom încheia în același mod, tot cu un citat după vizita lui Dragnea de la Călărași.

„În politică ceea ce începe de obicei cu frică se termină cu eșec„ – Samuel Taylor Coleridge.

Nicolicea a adormit în sală

Deputatul ales pe listele PSD Călărași în 2016, Eugen Nicolicea a avut o zi grea. Cel mai vechi parlamentar din România, Nicolicea nu a părut interesat de alegerile care se desfășurau în sala „Barbu Știrbei„. El a „moțăit„ timp de câteva minute bune până în momentul în care a fost trezit de aplauzele celor aflați în sală.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.