AJF Călărași / Primăriile nu mai au bani să susțină echipele din fotbalul județean!

0
1030

Un adevărat cutremur este pe cale să se producă în fotbalul județean! Echipele susținute de primării nu-și mai pot continua activitatea din cauza lipsei de buget.

Salariile mărite, prime, sporuri, vauchere de vacanță și alte beneficii pentru bugetari, distrug activitatea fotbalistică, cel puțin în Județul Călărași. Primul semnal, l-au tras cei de la Cuza Vodă, echipă care a activat în campionatul Ligii a 4-a Acerbis din cadrul Asociației Județene de Fotbal Călărași. Zarea a pierdut la masa verde partida cu Mostiștea Ulmu programată în etapa a 18-a sâmbătă, 23 februarie. „Nu ne-am mai putut continua activitatea. Nu mai avem bani la Primărie! Suntem într-un mare impas. Am preconizat acest lucru. Ne vom înscrie anul viitor la Liga a 5-a„, a afirmat Marius Cojocaru, edilul localității Cuza Vodă.

www.dplaysport.com

Primăriile din Județul Călărași abia găsesc bani pentru salariile angajaților. Sportul dar și alte activități, vor avea de suferit. Singura alternativă poate veni din partea fermierilor sau a sponsorilor privați. Echipe precum: Spicul Vâlcelele, Independența, sau Mostiștea Ulmu pot primi susținere de la fermieri sau sponsori. Ulmu este susținută financiar de omul de afaceri, Vasile Tîrșolea, iar la Vâlcelele, fermierii își pot permite să finanțeze echipa locală. Formații ca: Steaua Radovanu, Viitorul Curcani, Partizan Crivăț dar și alte echipe sunt „amenințate„ de „criza„ fotbalului călărășean. „Avem probleme cu echipele din județ. Încercăm să găsim soluții…„, a afirmat Dorinel Dincă, șeful AJF Călărași. O echipă ca să activeze în campionatul Județean are nevoie de un buget între 400-500 de milioane de lei vechi, pe sozon.

Un ajutor substanțial dar să ajungă în timp util și să nu fie prea târziu ar putea veni din partea Consiliului Județean Călărași. AJF Călărași, în baza unui protocol sau al unui parteneriat poate veni în sprijinul formațiilor care trec prin anumite crize financiare, asta până când echipele respective vor fi în stare să-și asigure un buget de participare în campionat.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.