Măsuri luate de PSD / Subvenții în avans pentru agricultură!

0
88

Din 16 octombrie încep plățile în avans atât pentru sectorul vegetal – pentru culturi, cât și pentru zootehnie. Se continuă astfel o practică benefică, care în anii trecuți a adus recolte record și care încearcă să acorde fermierilor români șanse egale în competiția cu cei europeni.

Sumele sunt consistente – de ordinul sutelor de milioane de euro – și reprezintă un sprijin mult așteptat de fermieri, inclusiv pentru cei călărășeni.

#PSD #îndrăzneștesăcrezi

Pensii

Ce trebuie să știm despre noua lege a pensiilor?

  • Va intra în dezbaterea Parlamentul și va fi aprobată până la finalul acestei sesiuni parlamentare.
  • Se va aplica etapizat, începând cu 2019. Va intra în vigoare integral din 2021.
  • Valoarea punctului de pensie va crește la 1265 de lei în 2019, 1775 de lei în 2020 și 1875 de lei în 2021.
  • Nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare.

Practic, prin noua lege a pensiilor, se vor elimina inechitățile și nedreptățile care au făcut ca persoane cu aceeași vechime, în aceleași condiții de activitate și pregătire profesională, să aibă pensii diferite, în funcție de momentul când au ieșit la pensie!

#PSD #îndrăzneștesăcrezi!

Salarii

Salariul mediu nominal net în august 2016 era de 2076 de lei. Acum, este de 2669 de lei, adică un plus de 593 de lei, respectiv + 28,5%!

Raportat la Euro, salariu mediu net era de 466 Euro în August 2016 și este de 575 Euro în august 2018!

Salariul mediu net în România a crescut cu 109 euro (+ 23%) în guvernarea PSD față de guvernul Cioloş. În doar doi ani de guvernare social-democrată, românii au câștigat în plus aproape un sfert din salariu!

#PSD #îndrăzneștesăcrezi!

Legea parteneriatului public-privat

Adoptarea legii parteneriatului public-privat a reușit să deblocheze situația investițiilor în infrastructură!

Noile prevederi ale Legii Achizițiilor Publice prevăd includerea unei sume de succes pentru devansarea termenului de 4 ani pentru realizarea lucrărilor, dar și o penalizare de 100 de milioane euro pe an în cazul depășirii termenului. Este pentru prima oară când constructorul va fi cointeresat să termine cât mai repede lucrările la o autostradă sau orice investiție în parteneriat public-privat!

Același constructor va fi direct interesat și să asigure o calitate cât mai bună a autostrăzii, pentru că el o va exploata (deci va suporta și întreținerea ei) pe o perioadă de 20 de ani.

Parteneriatul public-privat este aplicat de ani buni în Polonia, prima țară din fostul bloc comunist care a atins recent performanța de a avea o economie clasificată ca fiind ”dezvoltată”, la fel ca țările occidentale.

#PSD #îndrăzneștesăcrezi!

Programul ”Investește în tine”

PROGRAMUL”Investește în tine” a demarat în parteneriat cu CEC. Ce presupune acest program și ce avantaje oferă?

Oricine este înscris într-o formă de învăţământ, inclusiv cursuri de perfecționare, poate accesa, singur sau, după caz, prin intermediul părinților, un credit de până la 40.000 de lei dacă are între 6 și 26 de ani, și până la 35.000 de lei dacă are între 26 și 55 de ani. Dacă persoana care apelează la acest fel de împrumut este salariat, poate contracta încă 20.000 de lei.

Avantajul acestor forme de împrumut este acela că dobânda va fi suportată de la bugetul de stat, iar anii de cursuri sau de studii reprezintă perioadă de grație. Banii pot fi folosiți pentru cheltuieli în educație, sănătate, investiții imobiliare, cultură, sport efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului.

#PSD #îndrăzneștesăcrezi

Programul „Rechizite școlare pentru elevi – șanse egale la educație”

Prin programul  ”Rechizite școlare pentru elevi – șanse egale la educație”, peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul școlar 2018/2019 de pachete de rechizite și ghiozdane, astfel:

  • 611 elevi vor primi ghiozdane (elevii din familiile unde venitul mediu net lunar pe membru de familie e mai mic de jumătate din salariul minim brut pe țară).
  • 539 preșcolari vor intra în posesia de rechizite școlare (copiii care vor beneficia de tichetele sociale acordate conform Legii 248/2015).

Bugetul total al proiectului este de peste 17 milioane lei iar în județul nostru Inspectoratul Școlar Județean Călărași se va ocupa de identificarea beneficiarilor și distribuirea ghiozdanelor și rechizitelor.

#PSD #îndrăzneștesăcrezi

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.