Canotaj / Fetele de aur!

0
120

Canotoarele Clubului Sportiv Municipal Călărași, Adriana Ailincăi și Mădălina Cașu au obținut medaliile de aur și argint la Campionatul European de Seniori desfășurat la Glasgow-Scoția 2-5 august 2018!

Ailincăi a concurat în barca de opt plus unu și a obținut medalia de aur, iar Mădălina Cașu, s-a întrecut în barca de patru rame și a câștigat medalia de argint. Cele două sportive sunt pregătite la Călărași de antrenorul Daniel Bănățeanu.

Directorul CSM Călărași, Dumitru Chirilă, a menționat pentru cotidianul Observator de Călărași: „Este o minune ce s-a întâmplat. Au fost cele mai bune la Campionatul European de seniori. Aceste sportive ale Clubului Sportiv Municipal Călărași au făcut să cânte imnul României și să fie auzit în toată Europa. Nu m-am așteptat la asemenea rezultate atât de repede, pentru că ele au concurat cu cele mai bune sportive din lume, sportive care au mult mai multă experiență și sunt mature, iar canotoarele noastre încă sunt copile, nu au 20 de ani împliniți. Sunt niște tinere extraordinare, frumos crescute la CSM Călărași, educate, cu bun simț, harnice. Acestea excelează prin hărnicie, dăruire și ambiție. Sunt atât de modeste, încât niciodată nu au cerut nimic. Ele nu așteaptă nimic de la nimeni, dar oferă enorm, oferă rezultate pe bandă rulantă. Fetele merită toată stima, prețuirea noastră și susținere materială. Rezultatele pe care le-au obținut în această competiție sunt o garanție pentru obținerea unor rezultate valoroase la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Felicit antrenorii, le mulțumesc, mă bucur că lucrăm împreună și că au acceptat să lucreze la CSM Călărași și că au crezut în posibilitatea de a ne afirma”.

În premierã în ultimii 25 de ani, România a calificat  9 echipaje la o competitie a seniorilor de nivel european sau mondial!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.