Automobilele electrice – beneficii și oportunități

0
146
Mașină electrică
Mașină electrică

O mașină electrică este un automobil propulsat de unul sau mai multe motoare electrice care utilizează energia electrică stocată în baterii, care apoi proiectează puterea prin intermediul motoarelor electrice spre motorul de acționare al vehiculului.

Primele mașini electrice au apărut în anii 1880. Acestea erau populare în secolul XX și mai devreme în secolul al XIX-lea până când motoarele cu ardere obișnuită erau fabricate pentru producția de masă, iar benzina s-a ieftinit față de energia electrică.

In anii ’70 și ’80, criza energetică a lovit si a oprit evolutia mașinilor electrice.

Dar apoi în 2008, când a apărut o renaștere a producției de vehicule electrice datorită progreselor tehnologice ale bateriilor, gestionarii tehnologiei, preocupările legate de creșterea prețului petrolului și, de asemenea, necesitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră au crescut.

Tot în același an, multe guverne, autorități locale și țări au acordat scutiri de impozite, beneficii fiscale și subvenții guvernamentale pentru a contribui la creșterea pieței vehiculelor electrice și pentru a reduce cele menționate mai sus, într-un efort de reducere a gazelor cu efect de seră și a emisiilor de CO2.

Beneficiile automobilelor electrice

Încărcare electrică
Încărcare electrică

Există numeroase beneficii pentru mașinile electrice; scăderea semnificativă a poluării aerului, faptul că nu au un exces de gaze de evacuare este de o importanță deosebită. Gazele cu efect de seră și alte astfel de emisii sunt mult reduse în cazul gamei BMW I, unde BMW construiește aceste mașini cu componente cât mai eco-friendly, iar unitățile lor din fabrică sunt bazate pe energie solară care reduc folosirea combustibilor fosili și amprenta lor de carbon fiind la jumătate.

Începând cu anul 2014, Tesla fabrică mașini pur electrice cu o rază de până la 300 de kilometri per încărcare. Tesla acordă brevete de licențiere tehnologiei sale celorlalți giganți ai industriei auto pentru a încerca să împingă și să obțină o gamă sporită pentru toate mașinile electrice noi.

Începând cu anul 2010 a aparut o nouă gamă de autoturisme precum Chevrolet Volt, Vauxhall Ampera, Mitsubishi Outlander și, în 2013, extinderea gamei BMW i3. Astfel, o gamă largă de mașini electrice sunt disponile consumatorului, pentru toate gusturile și buzunarele.

Puteți încărca electric în cadrul rețelelor de stații de încărcare oferite de Volt.

Sursă foto: volt.com.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.