Călărași/ Berzele – monitorizate de echipa Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân

0
233

Revenirea iernii în mijlocul lunii martie a dat bătăi de cap nu numai oamenilor, dar și berzelor care, de obicei, vestesc primăvara. Dacă pe la începutul lunii, în cele câteva zile călduroase, păsările puteau fi observate pe câmp odihnindu-se pentru a-și continua migrația spre locurile de cuibărit, ninsoarea și gerul din această perioadă le-au surprins la sol și în imposibilitatea de a se putea hrăni. În această situație se află și câteva zeci de berze care au rămas izolate în zona localului ”Privilege Ballroom” Călăraşi (DN3).

Așa cum aflăm dintr-o postare pe pagina de Facebook, echipa Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân a Primăriei Călărași nu a rămas indiferentă și, ca urmare a sesizărilor primite, s-a deplasat la fața locului pentru a le oferi hrană și asistență medicală păsărilor.

”Ca urmare a sesizărilor primite în legatură cu berzele din zona localului Privilege Ballroom Călăraşi (DN3), echipa Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călăraşi, din subordinea Primăriei Municipiului Călăraşi s-a deplasat la faţa locului împreună cu medicul veterinar de la Pro Life Vet pentru a le hrani şi pentru a le verifica starea de sănătate. S-a constatat că starea acestora este bună, urmând ca în perioada următoare, berzele să fie monitorizate şi hrănite”, explică pe pagina de socializare reprezentanții Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași.

Și animalele fără stăpân au nevoie de ajutor!

De altfel, Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, din subordinea Primăriei Călărași acordă o atenție deosebită, mai ales în această perioadă de vreme rea, și animalelor fără stăpân care au nevoie de ajutor.

”Nici animalele fără stăpân nu trebuie uitate pe timpul sezonului rece pentru că şi ele au nevoie de ajutor – adăpost, hrană şi apă. Temperaturile scăzute, mai ales în condiţii de umiditate atmosferică crescută, afectează în primul rând câinii juniori, câinii seniori şi câinii cu probleme de sănătate, aceştia aflându-se în pericol de îngheţ. Dacă vedeţi un animal care are nevoie de ajutor vă rugăm sa ne contactaţi la 0371.069.701 – număr de telefon la care se poate apela la orice oră. Echipajul S.P.P.G.C.F.S. este pregătit pentru a interveni indiferent de oră”, anunță tot pe pagina de Facebook a instituției, angajații Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași, reamintind totodată, și persoanelor care dețin animale de companie de curte că trebuie să se îngrijească de confortul lor, în special pe timpul nopții, când există posibilitatea ca temperaturile să scadă mult sub zero grade Celsius, cu precizarea că, în perioadele de îngheţ, animalele au nevoie să fie îngrijite mai mult decât în mod obișnuit.

Foto: Facebook

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + fourteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.