Deputatul călărășean, George Sefer, întrebare către Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu

0
83

Stimată Doamnă Ministru,

Doamnei Ministru

Lia – Olguţa VASILESCU

Ministrul muncii şi justiţiei sociale

Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 60/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost eliminată posibilitatea autorităţilor şi instituţiilor publice, persoanelor juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute lege să achiziţioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, sumă ce putea fi scăzută din obligaţia de plată datorată bugetului de stat.

Motivaţia ce a fost invocată la luarea acestei măsuri a fost faptul că persoanele juridice utilizează această posibilitate în detrimentul angajării efective a persoanelor cu handicap.

Mai multe organizaţii neguvernamentale ne-au semnalat faptul că scopul OUG nr. 60/2017 în această privinţă nu a fost atins, singurul efect fiind acela al desființării mai multor unităţi protejate.

În vederea clarificării acestor aspecte vă rog, doamna ministru, să mă informaţi cu privire la numărul de persoane cu handicap angajate înaintea adoptării OUG nr. 60/2017 şi cele angajate la momentul actual, respectiv numărul de unităţi protejate aflate în activitate înainte şi după apariţia ordonanţei de urgenţă.

Solicit răspuns în scris.

 

Vă asigur de toată consideraţia mea.

 

 

Deputat

Cristian George SEFER

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.