”Este cool să fii mobil” zile de informare – în Călărași, în cadrul evenimentului ”Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”

0
43

Luni, 26 februarie a.c., în sala de ședințe a Primăriei Călărași, a avut loc evenimentul ”Este cool să fii mobil” zile de informare – în Călărași, în cadrul evenimentului ”Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”, organizat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București în calitate de leader de parteneriat.

Deschiderea evenimentului și prezentarea rezultatelor proiectului a fost făcută, în fața participanților, de către prof. univ. Dr. Daniela Crețu – manager proiect, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București – Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala Călărași.

Proiectul ”Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor” a început pe 4 mai 2017 și se implementează pe o perioadă de 18 luni, până la data de 3 noiembrie 2018. Parteneriatul proiectului este format din Universitatea de Științe Agronomice și Meicină Veterinară București – ca lider de parteneriat (LB), Camera de Comerț Industrie și Agricultură Călărași (B3), Asociația Acces Călărași (B4), Filiala Silistra a Universității Anghel Kancev din Ruse (B2), Centrul de Inovare și Afaceri din Ruse (B5).

Valoarea totală a proiectului aprobată pentru finanțare este de 594.246,26 euro, din care: 505.109,33 euro din FEDR; 77.252,02 euro din Bugetul Național, diferența reprezentțnd contribuție proprie.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește nivelul ridicat al șomajului în rândul persoanelor cu studii superioare ca provocare comună în zona CBC. Scopul general al întregului proiect îl reprezintă facilitarea accesului studenților și absolvenților cu studii superioare pe piața muncii, printr-o serie de activități organizate în acest sens. Un asemenea țel nu ar fi ușor de atins în absența unor obiective mai clare, precum creșterea adaptabilității, mobilității și angajabilității studenților. Prin educarea și dezvoltarea competențelor acestora, prin transformarea tinerilor în persoane adaptabile și flexibile pe piața muncii, respectiv prin acordarea așteptărilor lor cu realitatea pieții muncii, se oferă un sprijin real tinerilor în determinarea unui traseu profesional.

Parteneriatul a fost salutat de Consiliul Județean Călărași. Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Marian Dinulescu, a vorbit studenților călărășeni despre necesitatea dezvoltării investițiilor în județul nostru care, mai apoi, să atragă forță de muncă tânără.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.