Medici noi în Spitalul Județean de Urgență Călărași

0
1597

Sfârșitul anului 2017 și începutul lui 2018 a adus la Călărași încă 5 medici specialiști. Se fac demersuri pentru ca Maternitatea spitalului să treacă de la gradul III la gradul II de funcționare.

Ca urmare a demersurilor ce se fac în această perioadă pentru autorizarea Maternității Spitalului Județean de Urgență Călărași, o condiție esențială pentru ca această secție să funcționeze în bune condiții era ca aici să-și desfășoare activitatea trei medici neonatologi, până acum aici existând doar doi specialiști. În prezent se parcurg pașii procedurali pentru ca Maternitatea SJU Călărași, să treacă de la gradul III la gradul II.

Potrivit informațiilor primite de la Biroul de presă al Consiliului județean, la sfârșitul anului trecut, pe 27 decembrie un specialist nefrolog, care vine de la Iași, a semnat un parteneriat cu unitatea de sănătate de la Călărași, în acest moment se fac demersuri pentru acordarea unei locuințe, specialistul fiind deocamdată cazat într-o rezervă a unitații de sănătate.

Tot în legătură cu buna desfășurare a actului medical în cadrul SJU au mai fost aduși alți 4 medici noi pe următoarele specialități: 1 medic pe secția chirurgie plastică, 1 medic pe anatomie patologică, 1 medic pe ginecologie, 1 medic oncolog.

Conform aceleiași surse, Direcția de Sănătate Publică efectuează în această perioadă o analiză a documentelor în urma căreia se dorește clasificarea Maternității pentru gradul II, acest lucru nu ar fi posibil în lipsa medicilor neonatologi care să asigure liniile de gardă.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.