Războiul stelelor. Întoarcerea lui Jedi. Iliuță îi răspunde lui Filipescu!

0
921

Războiul continuă. Întoarcerea lui Jedi. Într-o galaxie nu prea îndepărtată, un cavaler Jedi, Obi–Wan-Kenobi în personajul nostru Vasile Iliuță, a reușit să învingă forța întunecată de la Consiliul Județean Călărași după 12 ani de domnie sau împărăție. Acum, la peste un an de când a plecat de la CJ, retras într-o nouă galaxie numită Senatul României, dominat de Darth Sidious, personajul nostru Darth Vader (Răducu Filipescu) a continuat să-l amenințe pe cavalerul Jedi. Până în acest moment s-au derulat mai multe episoade însă acum, acesta pare să fie cel mai interesant și asta pentru că Jedi a ieșit la atac, după ce maleficul Darth Vader a trimis tot felul de clone să-l „aranjeze„ pe cavalerul de partea imperiului. Războiul continuă. Așteptăm acum un nou episod: „Răzbunarea Sith„

Iliuță a avut astăzi o primă reacție, publică după nenumăratele „șicane„ pe care le-a primit de la Filipescu și „locotenenții„ săi. Filipescu nu l-a dorit în primul rând pe Iliuță la șefia CJ Călărași și asta pentru că i-a fost oarecum frică să nu iasă la suprafață „tâmpeniile„ pe care le-a făcut 12 ani cât a fost șef peste județ.

Oamenii actualului senator au deținut funcții cheie în instituții publice de unde s-au „scurs„ miliarde de la buget. Acum, a venit și timpul ca Filipescu să dea cu subsemnatul la DNA fiind chemat să dea explicații într-un dosar în care pare că este acuzat de fraudă. Întrebarea noastră este: de ce până acum Filipescu nu a fost chemat la DNA? Că a fost curat ca lacrima? Evident că nu credem așa ceva. Suntem curioși dacă nu cumva procurorii DNA au dat și peste conturile din America, dar asta este o altă poveste.

Bătălia pentru Consiliul Județean se va da în continuare. Filipescu nu renunță la ideea să-și pună la „cârmă„ oameni de încredere care să-i ascundă în continuare „afacerile„ pe care le-a făcut 12 ani. De când a preluat șefia C.J., Iliuță a intrat într-un război fără să vrea cu apropiați ai lui Filipescu. Practic, Iliuță „le-a tăiat robinetele„ unor angajați din cadrul CJ care ulterior au părăsit consiliul foarte ușor după ce 12 ani au fost „slugile„ lui Filipescu.

Iată mai jos comunicatul emis de Vasile Iliuță, sau mai bine spus, răspunsul public al președintelui CJ la adresa lui Filipescu. 

„Eu vreau să mă ridic la nivelul așteptărilor cetățenilor, nu la nivelul funcției.
Domnul senator are în continuare o plăcere să fie ascultat și să împărtășească tuturor lecții de educație și moralitate. Vorbește despre faptul că nu mă ridic la valoarea funcției pe care o am adăugându-și în vocabular grupul de cuvinte “stăpânul județului”.
Îl învăț pe domnul senator că pentru a fi un om de onoare, un om de cuvânt, nu-ți trebuie examene la Sorbona. Trebuie să dai și să impui respect.
Domnul senator și moralitatea sunt două linii paralele atât timp cât nu eu am fost cel prins cu șpagă și salvat de naș. Un episod vechi al cărui personaj este și care nu s-a uitat. Un consilier județean, fost director la IJTL, cunoaște foarte bine povestea “banilor din chiloți” și o poate relata oricărui interesat.
Mai poți vorbi de moralitate în această situație rușinoasă?
Sintagma de “stăpânul județului” este mai gravă decât cea de “baron al județului” folosită de presă la adresa dumneavoastră?
Sunt stăpân că vin la program? Că vreau ca oamenii să-și respecte programul de lucru? Eu nu plec la “pescuit comisioane” cu gândul că echipa lucrează în spatele meu. Eu sunt alături de echipa mea din Consiliu și stau la birou să recuperez ceea ce domnul senator nu a făcut în 12 ani de zile.
Eu mă ridic la nivelul așteptărilor cetățenilor care au încredere în mine și în proiectele mele, nu la nivelul funcției. În județ stau față în față cu oamenii, nu cu funcția pe care o am.
Cum să mă ridic la nivelul funcției, domnule senator?
Dând primarii afară din birou sau lăsând cetățenii să aștepte cu zilele să poată intra în biroul meu, așa cum ați procedat dumneavoastră?
Reamintesc tuturor că nu am venit la șefia Consiliului Județean să mă îmbogățesc ci să sprijin primarii în dezvoltarea comunităților lor.
Îmi exprim public nemulțumirea față de reacțiile mișelești ale domnului senator, îmi voi continua guvernarea județeană cu oameni demni, fără interese personale, cu chibzuința cheltuirii banului public, cu concentrare pe cele 27 de proiecte pe care le avem pentru dezvoltarea județului , cu bun simț, cu respect față de primari, consilieri județeni și cetățeni.
Sunt persoana care nu negociază cu propriile principii, sunt garantul stabilității primarilor și comunității.
Pentru orice alte informații pe care le solicită domnul senator… îl aștept la etajul 5 al Bibliotecii„.
Ec. Vasile Iliuță
Președinte Consiliul Județean Călărași

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.