Filipescu n-a băgat-o, dar o bagă peste doi ani… Propunerea!

0
891

Senatorul de Călărași, Răducu Filipescu a susținut săptămâna trecută o conferință de presă. Ținem să precizăm încă de la început faptul că reporterii ziarului nostru nu au participat la această conferință, dar din înregistrările în posesia cărora am intrat, înțelegem că parlamentarul și-a răpit câteva minune bune discutând pe marginea articolului apărut în EDITIA intitulat: ”Filipescu vrea ca funcționarii publici care sunt judecați pentru corupție să nu mai fie suspendați din funcție. Face ”blat” cu Liviu Dragnea?”. 

Lămuririle, cu privire la propunerea legislativă inițiată de senatorul călărășean prin care funcționarii publici judecați pentru corupție nu ar mai trebui suspendați din funcție, au venit ca răspuns la întrebarea unui coleg din presa locală, pe care acesta a pus-o în cadrul conferinței de presă, prilej cu care Răducu Filipescu a spus:

„Da. M-am dezis și chiar am citit în ăăă… într-un ziar… ăăă, a scris fata aia, cum o cheamă? Nu Betty, cealaltă care e ziaristă la Realitatea… (n.red. un coleg din presă: Betty – Elena Mitache de la Ediția) Da, Betty, care are o dragoste nebună vizavi de mine, dar aceeași dragoste i-o împărtășesc și eu! A scris că m-aș fi dat cu Dragnea… Este o mare aberație, eu dacă aș putea să-l mușc de limbă pe Dragnea, l-aș mușca fără nicio problemă. Am făcut o inițiativă legislativă care a plecat dintr-o poziție corectă. Ea a fost adoptată dar din punct de vedere politic această inițiativă nu merge (…) Colegii mei au spus că nu se poate, că nu merge cu direcția partidului.”

Cu toate acestea, senatorul Filipescu este convins că inițiativa lui legislativă este una foarte bună și că va avea grijă ca în viitor, de fapt atât cât va fi în Senatul României, să facă în așa fel încât propunerea să se transforme în lege și astfel funcționarii publici judecați pentru corupție să-și păstreze pe parcursul procesului penal postul pe care activează într-o instituție sau alta. De ce susține, cu așa patos, parlamentarul liberal de Călărași această propunere legislativă, dar mai ales pe cine încearcă să favorizeze Filipescu nu a explicat, dar nici n-a fost întrebat!

Ca să nu mai punem la socoteală faptul că deși colegii din PNL s-au dezis de această  propunere legislativă, Răducu Filipescu este hotărât ”s-o bage” din nou!

”În sinea mea sunt convins că e bună, dar dacă un partid îmi spune că nu e bună, nu e… Aici nu e vorba cum a spus tipa asta de la ziar, că m-aș fi dat cu Dragnea…  Am făcut un pas înapoi și eu vă spun că peste doi ani o bag din nou. Deci până la urmă… tot o să o bag!”, și-a spus punctul de vedere, în cel mai convingător mod cu putință, senatorul de Călărași, Răducu Filipescu, acesta fiind convins că inițiativa legislativă va trece într-un moment în care vigilența românilor sau a celor ce contestă asemenea legi va fi mai puțin ascuțită. Că doar de-aia l-au trimis cetățenii în Senatul României, ca să facă legi pentru… penali?

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.