BRCT / Noi proiecte depuse în cadrul celui de al treilea apel de proiecte

0
32

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg V-A România-Bulgaria a decis extinderea termenului de depunere a proiectelor în etapa a doua a celui de al treilea apel de proiecte până 23 octombrie 2017, 16:00. Cererile de finanțare aferente Scrisorilor de intenție au fost depuse în sistemul E-MS, urmând ca implementarea proiectelor ce se vor selecta în etapa a doua să poată începe în anul 2018, după ce Comitetul de Monitorizare va lua decizia privind evaluarea proiectelor.

Menționăm faptul că în luna august 2017, în urma procesului de evaluare, Comitetul de Monitorizare a aprobat 140 de Scrisori de intenţie, în cadrul celui de-al treilea apel de depunere a proiectelor, dedicat axelor prioritare 1, 2 şi 3, din care 23 de Scrisori de intenție pe axa prioritară 1 – O regiune bine conectată, ce vor pune accent pe promovarea sistemelor de transport durabile și eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor rețelelor majore, 90 de Scrisori de intenție pe axa prioritară 2 – O regiune verde, prin care se dorește conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea în mod durabil a patrimoniului cultural și natural al zonei transfrontaliere româno-bulgare și 27 de Scrisori de intenție pe axa prioritară 3 – O regiune sigură, ce promovează adaptarea la schimbările climatice și îmbunătățirea managementului comun al prevenirii și al gestionării riscurilor în aria transfrontalieră.

La acest moment, în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria, au fost contractate 88 de proiecte şi se află în implementare 82 de proiecte. Prin aceste proiecte se urmărește îndeplinirea obiectivului Programului, acela de a îmbunătăți viața cetăţenilor din județele și districtele aflate la nord și la sud de Dunăre.

Pentru a afla mai multe despre Programul Inetrreg V-A România–Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele transfrontaliere aflate în curs de implementare, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.