Avicola Călărași. DAHER ORLANDO EMIL și DAHER HANNA trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat!

0
1362

Potrivit unui comunicat al DNA, Orlando Emil Daher şi Hanna Daher, reprezentanţi ai SC Avicola Călăraşi SA, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în forma evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legală a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în formă continuată şi constituirea unui grup infracţional organizat. Anchetatorii au descoperit un prejudiciu total cauzat bugetului statului se ridică la 7.305.211 de lei, sumă cu care ANAF s-a constituit parte civilă în procesul penal, fiind dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi asupra sumelor de bani deţinute în conturile bancare de către SC Avicola Călăraşi SA.

Acuzaţia de evaziune fiscală a fost reţinută şi în sarcina societăţii Avicola Călăraşi, în timp ce Mahmoud Sleiman Moubarak, Andrei Sileanu, Daniel Marian Raicu şi Abdoulmounim Alzaid au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

„În cursul anului 2010, inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman şi alte persoane, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, la care au aderat ulterior şi inculpaţii Daher Orlando Emil şi Daher Hanna. Aceştia din urmă, în calitate de reprezentanţi ai SC Avicola Călăraşi SA, au fost de acord să utilizeze atât societăţile comerciale controlate de Moubarak Mahmoud Sleiman cât şi infrastructura de transport şi cea bancară pusă la punct anterior, în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”, se precizează în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii Avicola Călăraşi, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, au evidenţiat în documentele contabile operaţiuni comerciale intracomunitare fictive, prin folosirea unor circuite economice deja formate şi societăţi comerciale coordonate de membrii grupului, totul având ca scop deducerea ilegală a TVA. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat bugetului statului se ridică la 7.305.211 de lei, sumă cu care ANAF s-a constituit parte civilă în procesul penal, fiind dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi asupra sumelor de bani deţinute în conturile bancare de către SC Avicola Călăraşi SA.

MOUBARAK MAHMOUD SLEIMANSILEANU ANDREI (aflat în stare de detenție în altă cauză), RAICU DANIEL MARIAN și ALZAID ABDULMOUNIM pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în forma evidențierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2010, inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman și alte persoane, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, la care au aderat ulterior și inculpații Daher Orlando Emil și Daher Hanna. Aceștia din urmă, în calitate de reprezentanți ai S.C. Avicola Călărași S.A., au fost de acord să utilizeze atât societățile comerciale controlate de Moubarak Mahmoud Sleiman cât și infrastructura de transport și cea bancară pusă la punct anterior, în vederea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.
În acest context, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, reprezentanții S.C. Avicola Călărași S.A au evidențiat în documentele contabile operațiuni comerciale intracomunitare fictive, prin folosirea unor circuite economice deja formate și societăți comerciale coordonate de membrii grupului, totul având ca scop deducerea ilegală a T.V.A.
Prejudiciul total cauzat bugetului statului se ridică la 7.305.211 lei, sumă cu care A.N.A.F. s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile și asupra sumelor de bani deținute în conturile bancare de către SC Avicola Călărași SA, până la concurența sumei de la 7.305.211,10 lei.

Inculpații Moubarak Mahmoud Sleiman, Raicu Daniel Marian și Alzaid Abdulmounim au mai fost trimiși în judecată în alte dosare pentru infracțiuni similare (vezi comunicate nr. 1572/VIII/3 din 23 decembrie 2016 și nr. 4/VIII/3 din 4 ianuarie 2016), informează DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: Adevărul de Calarasi

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.