Cuza Vodă. Primarul Marius Cojocaru le pregătește cetățenilor o petrecere de neuitat a zilei comunei lor!

0
1019

După ce a făcut o figură frumoasă la ultimele alegeri locale, atunci când a primit sufragiile electoratului din comuna Cuza Vodă și, ca urmare a acestui fapt, a devenit primarul localității, prioritatea lui Marius Cojocaru este să nu-i dezamăgească pe cetățeni. Tocmai de aceea, pe lângă celelalte proiecte, unele aflate în derulare, iar altele pe ordinea de zi, (n.red. despre care vom vorbi în alt material) primarul Marius Cojocaru și consilierii locali au decis ca sâmbătă, 23 septembrie a.c., să se desfășoare prima sărbătoare dedicată Comunei Cuza Vodă. Locația aleasă pentru acest eveniment este stadionul din localitate.

În acest sens, zilele acestea se fac ultimele pregătiri astfel încât, cetățenii din localitate și nu numai, să aibă parte de o petrecere pe cinste, alături de invitați de seamă din showbiz-ul românesc, dar și de reprezentații inedite ale micilor artiști locali, cum ar fi trupele de teatru „Giganții”și „Joc” ale școlii din Cuza Vodă, îndrumaţi în arta actoriei de documentaristul Niculina Comănescu.

”Este vorba despre prima ediție a acestui eveniment, a mai fost o manifestare de acest gen, organizată de fostul primar, dar ceva mai mică. Printr-o Hotărâre a Consiliului Local s-a stabilit ca Ziua Comunei Cuza Vodă să aibă loc a treia sâmbătă din luna septembrie. A fost ideea mea și a fermierilor atunci când am stabilit această dată, tocmai pentru ca ei să aibă timp să-și mai termine din lucrările agricole pe care le au și să aibă puțin timp liber pentru a participa la această sărbătoare, alături de ceilalți locuitori ai comunei”, ne-a declarat primarul comunei Cuza Vodă, adăugând că suma pregătită pentru buna desfășurare a evenimentului se ridică la aproximativ 90 de mii de lei, 60 de mii fiind alocați de la bugetul local, iar în jur de 30 de mii de lei provin, prin încheierea unor contracte cu sponsorii locali.

”Pe lângă ceilalți artiști ce vor susține spectacolul artistic, un moment inedit la sărbătoarea comunei noastre va fi cel al tinerilor actori din trupele de teatru ai Școlii Cuza Vodă. Suntem foarte mândri de evoluția lor și de premiile obținute la diferite concursuri de gen”, a mai spus edilul comunei, asigurându-i pe cei ce vor veni la evenimentul de la Cuza Vodă că vor avea parte și de alte surprize pregătite de organizatori.

Pentru desfășurarea în bune condiții a manifestării, zilelel acestea se lucrează la amenajarea scenei și a spațiului unde cetățenii sunt așteptați să petreacă clipe de neuitat alături de Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru, Jean de la Craiova, Minodora, Trupa Heaven, Dan Țăranu, Aurel Moga, Axinte de la Vacanța Mare, prezentarea momentelor artistice fiind făcută de Roxana Vașniuc. Primarul Marius Cojocaru speră ca vremea să țină cu organizatorii acestui eveniment și derularea momentelor artistice ce vor începe cu ora 13:00 să nu aibă de suferit, astfel încât la final în jurul orei 23:00, toți cei prezenți pe stadionul din comună să se bucure de un impresionant foc de artificii. Cum de la o asemenea petrecere nu pot să lipsească micii și berea, nici de această dată acest două produse nu vor fi uitate și vor face deliciul celor ce le vor savura pe ritmurile melodiilor populare. De asemenea, la eveniment se preconizează a fi prezenți și producătorii legumicoli locali.

Trebuie spus că, la ivitația adresată de primarul Marius Cojocaru tuturor celor ce vor să împărtășească această bucurie de sărbătoare a comunei la prima ediție,  se alătură, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, și documentaristul și coordonatorul trupelor de teatru ale școlii Cuza Vodă, Niculina Comănescu:

”COMUNA CUZA-VODA ÎN SĂRBĂTOARE! Când călătorești pe frumoasa șosea Călărași – București….sunt cele 3 sate ce stau pitulat sub coasta Bărăganului și care-l reazemă cu umărul lor, pentru a nu se prăvăli în lunca ce se înalță doar cu câțiva pași deasupra nivelului lacului. Satele Călărașii –Vechi, Cuza – Vodă și Ceacu sunt atât de strâns unite între ele, încât între cele două din urmă hotarul îl formează ulucile despărțitoare dintre două rânduri de gospodării țărănești. Așezarea lor sub dâmbul Bărăganului și ferindu-se din calea atât de bătută pe care o urmează șoseaua, le dă un aer de modestie discretă și amintesc de vremurile trecute când totul se ferea din calea năvălitorilor. ”(Din monografia întocmită la 21 octombrie 1933 de Marin V. Mitea – directorul școlii din comună, aflăm această minunată descriere a comunei nostre) Cele două trupe de teatru „Giganții”și „Joc” ale școlii, sunt onorate că pot aduce un zâmbet sau poate o lacrimă de bucurie pe chipurile concetățenilor săi. Sunteți invitați, sâmbătă 23 septembrie 2017, la stadionul din Cuza-Vodă începând cu ora 13.00. SĂ NE TRĂIEȘTI, ÎNTRU MULȚI ANI FRUMOASA! Cuza Vodă – primar, Cojocaru Marius ”.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.