Senatorul Filipescu a fost audiat la DNA!

0
534

 

Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu și obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alții în cazul încheierii contractului de management pentru spitalul județean între Consiliul Județean Călărași și PFA Șerban Romulus Dan.

Senatorul călărășean, Răducu George Filipescu a fost chemat ieri la DNA București și a fost audiat în legătură cu firma privată Tetraedru Consulting SRL și contractul de management pe care domnia sa l-a semnat în perioada când se afla la conducerea Consiliului Județean Călărași. Procurorii vor să afle cum s-au încheiat acele contracte de management între CJ Călărași și Tetraedru reprezentată de PFA Dan Romulus Șerban, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Se pare că, firma Tetraedru ar fi fost favorizată la licitația desfășurată de CJ Călărași, încălcând astfel mai multe criterii și în primul rând, concursul trebuia organizat de consiliul de administrație al spitalului și nu de consiliul județean Călărași.

Tetraedru

În urma unei adrese formulată de publicația noastră către CJ Călărași, referitoare la sumele cheltuite de către SC Tetraedru Consulting și Dan Romulus Șerban am primit de la Direcția Economică următorul comunicat: „Vă comunicăm faptul că pentru Contractul de Management nr. 1211/13.12.2012 pentru SC TETRAEDRU MEDICAL CONSULTING SRL, Consiliul Județean a plătit suma de 347.200 lei, iar pentru perioada cât a fost reprezentată de dr. Dan Romulus Șerban a plătit suma de 126.610,53 lei, sumă inclusă în suma 347.200 lei„.

Senatorul Filipescu nu neagă faptul că a fost la DNA dar în schimb spune că nu a avut loc nicio audiere. Din informațiile noastre, procurorii îi pregătesc fostului șef de la CJ Călărași un amplu dosar de corupție în care sunt instrumentate și alte spețe cum ar fi sediul Bibliotecii Județene și afacerile legate de  închiderea unor gropi de gunoi.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.