- Publicitate -
Acasă Local VIDEO ”Așa mai de criză”, ciocăneștenii s-au distrat de ziua comunei lor!

VIDEO ”Așa mai de criză”, ciocăneștenii s-au distrat de ziua comunei lor!

0
372

Duminică, 21 mai de ziua Sfinților Constantin și Elena, comuna Ciocănești a îmbrăcat straie de sărbătoare, conducerea administrației publice locale, sub coodonarea  primarului Pavel Petre, oferindu-le localnicilor o zi plină de distracție, muzică, dans și voie bună în compania artiștilor veniți aici din mai multe zone ale țării. Chiar dacă primarul, Pavel Petre a recunoscut că Ziua Comunei de anul aceste este una ”mai de criză”, toată lumea s-a distrat și a dansat pe ritmuri populare pe stadionul din comună.

Evenimentul, organizat de primărie și cons local, în parteneriat cu Școala Ciocănești a strâns laolaltă câteva zeci  de locuitori într-un cadru de sărbătoare, pe stadionul din localitate. Deschiderea oficială a celei de-a 3-a ediții a Zilei Comunei Ciocănești,  a fost făcută de profesorii Dan Melente, directorul școlii și Silvia Melente, consilier educativ în cadrul unității de învățământ. Cum era și firesc, la microfon a fost invitat primarul comunei Ciocănești, Pavel Petre, edilul mulțumindu-le tuturor celor care au pus umărul la buna desfășurare a manifestării dedicate localității, apreciind contribuția sponsorilor și i-a îndemnat pe toți cei care au venit la sărbătoare să se bucure de toate momentele prezentate de organizatori.

Trebuie spus că Dan Melente, Silvia Melente și Adriana Ciurea, profesor de muzică și interpretă de muzică populară, sunt cele trei cadre didactice care au pregătit și pus în scenă programul manifestării dedicat Zilei Comunei Ciocănești.

- Publicitate -

Ansamblul folcloric ”Macii Bărăganului”, premiat la Arad cu Marele Trofeu

Și chiar dacă printre razele soarelui și-au mai făcut apariția și câțiva stropi de ploaie acest lucru nu i-a speriat nici pe artiști și cu atât mai puțin pe cetățenii din public, mulți dintre ei folosindu-și umbrelele din dotare. Au deschis programul artistic membrii Ansamblului Folcloric ”Macii Bărăganului”, tinerii prezentând o suită de dansuri de excepție, gândite și puse în scenă de coregraful Aurel Mailat. Înființat de puțină vreme, cionăneștenii se pot mândri pe bună dreptate cu evoluția Ansamblului ”Macii Bărăganului”, cu atât mai mult cu cât, prezenți la un festival de gen ce a avut loc la Arad, tinerii dansatori s-au întors acasă cu Marele Trofeu, dovedind astfel că munca, talentul și dăruirea cu care evoluează pe scenă, toate acestea sub bagheta maestrului coregraf Aurel Mailat, pot face performanță, făcându-i mândri nu numai pe părinți, dar și pe cei care pun umărul la păstrarea tradițiilor populare din această zonă a județului. Un moment folcloric deosebit a fost susținut de Adriana Ciurea, profesor de muzică la școala din localitate și interpretă de muzică populară .

Elevii cu rezultate remarcabile la învățătură au fost premiați

Programul a continuat cu recitalurile live prezentate de patru elevi artiști ai unității de învățământ, iar un alt grup au susținut un moment de dans modern. În cadrul manifestării dedicate Zilei Comunei Ciocănești au fost premiați cu sume consistente de bani 10 dintre elevii care au obținut rezultate remarcabile la învățătură și la concursurile și olimpiadele diferitelor discipline școlare: Mălina Culea, Mihai Apolozan, Amalia Reziuc, Evelin Ciocoi, Andreea Dudu, Iuliana Toader, Cristian Grosu, Alexandra Pârvan, Violeta Gârbași, Georgiana Ene.

Primarul s-a incins la joc, alături de localnici…

Ca și în anii precedenți, de voia bună s-a ocupat un grup de artiști de muzică populară, prin prestația lor antrenând publicul la joc pe ritmuri aduse din mai multe zone ale țării. Nici primarul Pavel Petre nu a stat deoparte, ci s-a prins în horă și chiar dansând la un momentdat cu una dintre interpretele de muzică populară.

Dorian Popa asaltat de tinerii din localitate

De asemenea, tinerii prezenți pe stadionul comunei s-au bucurat de recitalul deja cunoscutei Denisa Pârvu și au dansat pe ritmurile trupei Extreme de la Palatul Copiilor Călărași. Cel mai așteptat invitat a fost Dorian Popa, acesta fiind practic luat cu asalt de tinerii care i-au cerut autografe și s-au fotografiat cu el, pentru ca mai apoi să le ofere fanilor un concert deosebit.

Preț de câteva ore, copii, părinții și bunicii locului, s-au distrat și s-au bucurat de programul oferit lor de organizatorii evenimentului. Pe lângă programul artistic desfășurat pe scena amplasată pe stadionul comunal, administrația locală a amplasat în zonă câtev ansabluri de joacă, dar și tarabe cu jucării care au făcut deliciul celor mai mici participanți la sărbătoarea de duminică. Nu aveau cum să lipsească de la petrecerea ciocăneștenilor micii care au sfârâit continuu pe grătare, berea și sucurile.

Pavel Petre: ”Așa mai de criză…”

Binecunoscut ca o gazdă bună și primitoare,  edilul comunei s-a aflat tot timpul în mijlocul celor prezenți, recunoscând faptul că deși manifestarea se află la a 3-a ediție, Ziua Comunei Ciocănești  de anul acesta este una ”așa mai de criză!”

”Organizăm acest eveniment dedicat comunei noastre pe 21 Mai de Sf. Constantin și Elena, avem foarte mulți cetățeni care-și sărbătoresc ziua onomastică în această zi, este și o perioadă ceva mai călduroasă, luna mai fiind o lună plăcută, deși vremea astăzi a fost una capricioasă, dar știți cum se spune ”ploaia și moartea să nu le rogi că vin singure!” Cu toate acestea, cred că tot programul a fost unul primit cu bucurie de toți cei prezenți și trebuie să le mulțumim sponsorilor, cu sprijinul cărora au fost premiați elevii cu cele mai bune învățătură. De asemenea, suntem mândrii de Ansamblul folcloric ”Macii Bărăganului”, maestrul Aurel Mailat are grijă să-i învețe dansuri populare din regiunea noastră și chiar dacă unii dintre ei vor pleca la liceu mai târziu, este în pregătire altă generație care să le ia locul, ceea ce este foarte clar că acest ansamblu își va continua activitatea și pe viitor”, ne-a declarat primarul Pavel Petre.

De asemenea, edilul ne-a mai spus că organizatorii au avut grijă ca și unii cetățeni mai în vârstă care nu se pot deplasa foarte ușor și care locuiesc la marginea localității să fie transportați la sărbătoarea zilei comunei lor cu un microbuz.

”Sunt convins că toți cei care au avut un program pe scena de aici, interpreții ce au venit la noi din Dâmbovița, Prahova le-a umplut, pentru câteva ore, sufletul de bucurie oamenilor și i-au făcut să uite de problemele cotidiene”, a spus edilul Pavel Petre, mărturisind că nu este o bucurie pentru localitatea pe care o administrează, faptul că foarte mulți tineri au preferat să plece la muncă peste hotare și, din păcate, unii dintre ei nu se mai întorc, comuna Ciocănești având în prezent un număr de 4300 de locuitori.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.