Deputat Călărași / George Sefer: „Lipsa personalului medical de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi„

0
91
Cristian George Sefer, Deputat PMP Călărași

Deputatul călărășean, George Sefer (PMP) a formulat o întrebare Ministrului Sănătății, Florian Bodog, privind „Lipsa personalului medical de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi„.

„Stimate domnule ministru,

Spitalul Județean de Urgenţă Călăraşi, unitate medicală vitală pentru cetăţenii judeţului Călăraşi, dar şi pentru numărul mare de persoane care utilizează Autostrada A2 în perioada estivală, se confruntă în ultima perioadă cu o situaţie excepţională legată de lipsă acută de medici specialişti pe secţiile de Urologie, Pediatrie, Oncologie, Terapie Intensivă, Neonatologie, medicii reprezentând doar 10% din personalul angajat în momentul de faţă.

Situaţia excepţională este generată de demisia, la începutul lunii aprilie, a singurului medic cardiolog pe care-l avea spitalul. Lipsa unui specialist cardiolog pune unitatea medicală într-o situaţie ingrată: fie refuză internarea cetăţenilor cu probleme cardiologice şi implicit privarea multor pacienţi, care nu au posibilitatea de a se interna în judeţele limitrofe din motive financiare, de tratamentul medical de care au nevoie, fie internarea acestora şi asigurarea tratamentului medical de către medici care au alte specializări.

Vă rog să îmi comunicaţi, domnule ministru, dacă situaţia existentă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi se află în atenţia Ministerului Sănătăţii şi dacă aveţi în vedere un program care să rezolve situaţia unităţilor spitaliceşti din judeţele limitrofe Bucureştiului care se confruntă cu o puternică migraţie a medicilor specialişti către unităţi medicale din Bucureşti.


Vă asigur de toată consideraţia mea„.

 

Deputat

Cristian George SEFER

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − seventeen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.