Candidata PNL la Unirea, Aurica Pârlea: ”Țăranul, ăsta e gradul lui de cultură!”

0
941

În cadrul unei conferințe de presă, în care ar fi trebuit să vină cu argumente  reale pentru a-și atrage electoratul la alegerile din 11 iunie a.c., candidata PNL la Primăria Unirea, Aurica Pârlea, i-a făcut  ”țărani” pe cetățenii din localitate, explicând că ”acesta este gradul lor de cultură”. Cu alte cuvinte, Pârlea afirmă că este posibil să piardă alegerile , și de această dată, așa cum s-a întâmplat în 2012 atunci când susține aceasta, ”țăranii” votanți ar fi primit de la contracandidatul ei de atunci, ”rânduri de porumb și bani”.

”Atunci, cetățenii m-au taxat pentru că nu am avut poziție socială ca domnul Olteanu (n.red. Anghel Olteanu, fostul primar PSD și contracandidatul Auricăi Pârlea în 2012). La vremea aceea s-a dat cu bani în stânga și-n dreapta, și cu rânduri de porumb, și țăranul, ăsta este gradul lui de cultură, și a zis că din moment ce a primit banul și porumbul…”

Când a fost întrebată dacă are dovezi în această privință, Aurica Pârlea afirmă că deține probe, dar nu le-a făcut publice în conferința de presă la care a fost prezentă.

Pârlea nu știe că Olteanu NU mai candidează?

De asemenea, candidata PNL la Primăria Unirea, nu s-a prezentat în fața presei cu prea multe proiecte (n.red. din teama de a nu-i fi ”furate” de ceilalți candidați) ce ar trebui să vină în sprijinul ”țăranilor” din localitate, aruncând în schimb cu numeroase acuze către fostul primar PSD, Anghel Olteanu! Poate ar trebui să-i spună cineva doamnei Pârlea că Olteanu nu candidează în 11 iunie la Primăria Unirea? Cu toate acestea, candidatul PNL La Primăria Unirea, Aurica Pârlea aduce, cumva tangențial, în discuție și acuze la adresa contracandidatului său din partea PSD, Florin Belu.

”Vreau să vă informez că în 2008 s-a dat domnului Belu Florin, actualul candidat la fotoliul de  primar și domnului Dudă Vasile, 100 de milioane făcându-se factură pentru igienizarea islazului, lucru total neadevărat, au primit banii astăzi și a doua zi i-au dat domnului Olteanu pentru campanie electorală”, a ținut să precizeze Aurica Pârlea, dar tot fără niciun document pus la dispoziția presei din care să rezulte acest lucru, specificând că toate documentele au fost depuse la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

”Țăranii” de la Unirea s-au obișnuit cu… culoarea PSD?

De precizat că Aurica Pârlea, candidata PNL la Primăria Unirea, a recunoscut că nu prea ar avea șanse mari de câștig la alegerile din 11 iunie 2017, afirmându-și convingerea că pleacă la drum, în campania electorală, cu un handicap. Aceasta, pentru că oamenii ( n. red. ”țăranii fără cultură”, cum i-a denumit chiar domnia sa) s-au obișnuit cu culoarea politică și vor vota tot PSD-ul.

Reamintim că Aurica Pârlea a fost primar al comunei Unirea, încă de la vârsta de 28 de ani (pe vremea comunismului) respectiv, între anii 1981 – 1990, apoi din anul 2000 până în 2004 a fost vicepreședinte al Consiliului Local Unirea, iar între anii 2004 – 2008 a deținut funcția de primar al acestei localități. Nu trebuie să mai adăugăm aici că, la alegerile din 2008, cetățenii din comuna Unirea ”au taxat-o” la vot pe primărița Aurica Pârlea, probabil și pentru faptul că aceasta nu a convins că administrează în folosul cetățenilor această localitate. La acel moment, votul lor s-a dus către Anghel Olteanu, cel care, ajuns primar, a accesat și a câștigat pentru comuna Unirea, primul proiect din județ pe Măsura 322, în valoare de 2 milioane de euro: ”Renovarea, dezvoltarea satelor și îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”. De asemenea, tot în mandatul primarului Olteanu suma de 9.600.000 de lei câștigați au fost pentru proiectul integrat: Modernizare drumuri de interes local în satele Unirea și Oltina, înființare rețea canalizare menajeră ci stație de epurare, renovare, modernizare, dotare cămin cultural și înființare centru de zi pentru copii”.  Toate aceste proiecte au rămas comunității locale, după plecarea primarului pesedist Olteanu, iar candidatul PNL Aurica Pârlea vrea, pur și simplu, ”să ajungă la primărie”, așa cum s-a exprimat în conferința de presă, dar noi îi sugerăm că ar putea să ajungă la primărie și fără să candideze… ca simplu cetățean! Oricum, cam același lucru l-a făcut pentru comunitate și cât a deținut fotoliul de edil al comunei Unirea!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.