Călărași / Flori de MAI…ofilite ca niciodată!

0
787
Afișele de la Flori de Mai 2017

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din municipiul Călărași este Festivalul de interpretare a muzicii ușoare ”Flori de Mai”, manifestare ce se desfășoară de foarte mulți ani în această perioadă a anului și care, cândva, umplea sălile de spectacol. O contribuție importantă în promovarea evenimentelor culturale de la Călărași a avut-o, de-a lungul timpului, presa locală în toate variantele ei. Deși Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași ar fi avut obligația (potrivit art. 19 din legea 544/2001) să informeze opinia publică prin intermediul presei cu privire la acest eveniment care va avea loc peste câteva zile la Călărași, acest lucru nu s-a întâmplat!

Constatăm, cu regret pentru călărășenii care se înghesuiau în anii trecuți să ocupe un loc în sala de spectacole la un asemenea eveniment, că Festivalului ”Flori de Mai” de anul acesta nu i s-a acordat importanța cuvenită și, ca atare, organizarea și promovarea acestuia a fost făcută… PRAF! Avem și argumentele necesare când susținem acest lucru, primul dintre ele îl reprezintă chiar afișul spectacolului care de la prima vedere pare unul făcut ”pe picior” și în care nu se regăsește niciun element care să atragă publicul! Hârtia este una ”de doi lei”, iar designul nu este nici pe departe reprezentativ. Ca să nu mai vorbim de faptul că cei care au conceput afișul au aruncat cu niște culori la întâmplare, iar scrisul este destul de mic, înghesuit, potrivit unor specialiști în domeniu, iar în unele locuri prețul biletelor este scris de mână cu o cariocă.

În afară de faptul că festivalul, care în alți ani se desfășura pe o perioadă de patru zile, accesul în sală costând 5 lei, același preț fiind valabil și anul trecut, în 2017 prețul a crescut și CULMEA! În primele două zile intrarea este 10 lei, iar în ultima zi de concurs 15 lei! Pe ce criteriu? Poate ne răspunde conducerea Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Afișe de doi lei

Să abordăm acum și problema privind promovarea Festivalului ”Flori de Mai” de anul acesta. Păi, în afară de câteva afișe ”vai mama lor!”, aruncate ici, colo prin oraș, altă promovare mai serioasă nu am văzut. Dacă în ceilalți ani, afișul și informațiile cu privire la această importantă manifestare culturală, dar și altele aparținând Centrului Cultural Județean Călărași erau destul de mediatizate, ca urmare a încheierii unui contract de promovare a evenimentelor, anul acesta nu numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat (?!), instituția nici măcar nu s-a sinchisit să trimită un comunicat de presă referitor la acest festival. S-a mulțumit, în schimb, cu cele câteva afișe de toată „panarama„! (vezi foto principal).

Anul acesta a dispărut mașina de la Marele trofeu!

Cât privește valoarea premiilor ce vor fi acordate anul acesta, ele nu sunt nici pe departe la nivelul festivalului. Dacă anii trecuți marele trofeu era un autoturism ”Dacia”, anul acesta câștigătorul pleacă acasă cu doar 10.000 de lei și ăia impozabili! Nu mai vorbim și de celelalte premii care sunt irelevant de mici.

Atragem atenția Centrului Județean de Cultură și Creație, dar și Consiliului Județean Călărași că potrivit Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public că, potrivit Articolului 19:  ”(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să informeze în timp util mijloacele de informare în masă asupra conferinţelor de presă sau oricăror alte acţiuni publice organizate de acestea. (2) Autorităţile şi instituţiile publice nu pot interzice în nici un fel accesul mijloacelor de informare în masă la acţiunile publice organizate de acestea.

Iată mai jos cum arăta un afiș din 2016 la Flori de Mai!

Așa arătau afișele la Flori de Mai 2016

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.