Alo, Garda de Mediu? Călărașiul în primele 3 orașe din țară cu cea mai scăzută calitate a aerului!

0
843

Ziarul EDIȚIA a publicat în nenumărate rânduri și chiar a tras un semnal de alarmă cu privire la calitatea aerului din orașul nostru! Firme importante amplasate pe teritoriul municipiului poluează aerul pe care-l respirăm zi de zi iar cei de la Garda de Mediu Călărași se fac că plouă, de parcă nu ar trăi în acest oraș.

„București, Ploieşti și Călăraşi au fost desemnate oraşele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, potrivit unei cercetări realizate de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro. Studiul, realizat în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research, a analizat percepţia cetăţenilor asupra calităţii aerului din oraşele şi cartierele în care locuiesc. Lista oraşelor evaluate că având o calitate scăzută a aerului continuă cu Focşani, Galaţi, Slatina, Reşiţa, Bacău, Satu Mare şi Brăila„, se arată într-un comunicat.

În 2016 ziarul EDIȚIA a publicat un articol în care semnala că: la nivelul municipiului Călăraşi există 4 instalaţii autorizate care produc cantități mari de GES (Gaze cu efect de seră): S.C. TENARIS S.A. Punct de lucru Călăraşi, S.C. SAINT GOBAIN GLASS ROMANIA S.R.L. Călăraşi, S.C. COMCEH S.A. Călăraţi, S.C. DONALAM S.A. Călăraşi, datele fiind extrase din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Călărași 2014-2020.

Citește și: Principalii factori de poluare din orașul nostru. Ghicește cine e pe primul loc?

La polul opus, Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe au fost evaluate că fiind oraşele cu cea mai bună calitate a aerului din România. Râmnicu Vâlcea, Piatra-Neamţ, Sibiu, Cluj-Napoca, Piteşti, Slobozia şi Botoşani sunt următoarele în clasament.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români că având cea mai bună calitate a aerului, pe când Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.

Cartierele desemnate că având cea mai scăzută calitate a aerului din România sunt Mihai Bravu din Ploieşti, Mureşeni din Târgu Mureş şi Gara din Slatina. La coada clasamentului intră şi patru cartiere din Capitală: Unirii, Gara de Nord, Ştefan cel Mare şi Moşilor, care ocupă poziţiile patru, şase, nouă şi respectiv zece.

Pe de altă parte, primele poziţii în clasamentul naţional al cartierelor cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău şi Noua din Braşov, urmate de cartierul Valea Aurie din oraşul Sibiu. Din top zece mai fac parte şi patru cartiere din oraşul Cluj-Napoca, respectiv Grigorescu, Gruia, Zorilor şi Andrei Mureşanu.

Studiul arată că, în general, oraşele cu o densitate ridicată a populaţiei sunt şi zonele percepute de cetăţeni că având cea mai scăzută calitate a aerului.

Capitala ocupă locul trei în topul oraşelor cu cea mai scăzută calitate a aerului, potrivit cercetării, în cadrul căreia peste 35.000 de bucureşteni şi-au evaluat cartierul în care locuiesc. Zonele din coada clasamentului sunt printre cele mai aglomerate şi intens circulate din Bucureşti: Unirii, Gara de Nord şi Ştefan cel Mare.

La polul opus, cartierele Pajura, Dămăroaia şi Băneasa au fost notate de bucureşteni drept zonele din Capitală cu cea mai bună calitate a aerului. Topul continuă cu Vatra Luminoasă, Aviaţiei, Titan şi Domenii.

Percepţia asupra calităţii aerului în oraşele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, ‘Oraşele şi cartiere din România’, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului.

Sursa: economica.net

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.