Călărașiul printre cele mai slabe județe la sistemul de alarmare a populației

0
140

Aceasta este concluzia autorităților centrale cu privire la sitemul de alarmare a populației, declarația Lt. Col. Cristian Radu prim adjunct al IGSU fiind una foarte tranșantă în acest sens. Alături de alte șapte județe din țară, Călărașiul se află printre cele mai slabe în ceea ce privește numărul existenței fizice a echipamentelor pe teritoriul județului.

„Cele mai slabe județe din punctul de vedere al numărului existenței fizice a echipamentelor pe teritoriul județului sunt Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Harghita, Covasna, Dâmbovița, Călărași, Tulcea”, a declarat pentru Știrile Protv Lt. Col. Cristian Radu prim adjunct- IGSU.

Astfel, constatările autorităților, după exercițiul desfășurat zilele trecute au fost că sistemul național de alarmare a populației prin intermediul sirenelor este unul ineficient, iar romanii nu știu să descifreze tipul de avertizare.

Conform aceleași surse, deși există 7700 de sirene, mai mult de 1000 nu au funcționat pentru că nu a avut cine să le pornească, iar alte 635 au probleme tehnice. Mai mult decât atât, jumătate din populația României nu le-a auzit din cauza zgomotului ambiental.

Dacă astăzi populația României ar trebui avertizată în legătură cu producerea unui accident nuclear, a unui bombardament sau a unui dezastru natural, doar jumătate dintre noi am auzi mesajul transmis prin intermediul sirenelor de la protecția civilă. Astfel, rezultatele testării naționale au fost unele catastrofale.

Ca să revenim la județul Călărași se pare că autoritățile locale nu au primit o bilă neagră doar pentru sistemul de alarmare al populației, dar nici adăposturile n-ar fi în tocmai cu cerințele. Prin unele blocuri unde ar trebui să existe un asemenea adăpost, locatarii spun că degeaba există semnul distinct pe imobil, pentru că ”subsolul ar fi plin de apă și șobolani”.

Mai multe pe:  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/concluzia-autoritatilor-cu-privire-la-sistemul-de-alarmare-a-populatiei-romanii-nu-stiu-sa-descifreze-tipul-de-avertizare.html

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.