ADR Sud Muntenia va demara un curs pilot cu tema „Agenți pentru Managementul Inovării”

0
103

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va organiza în perioada martie – aprilie 2017, cursul de instruire pilot „Agenți pentru Managementul Inovării”, destinat absolvenților de studii superioare care sunt încadrați sub nivelul lor de calificare.

ADR Sud Muntenia implementează proiectul „INMA – Agenți pentru Managementul Inovării în cadrul IMM-urilor”, finanțat de către Comisia Europeană prin programul ERASMUS+, Acțiunea cheie 2: Cooperarea pentru inovare şi schimb de bune practice/ Parteneriate strategice. Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2015 – octombrie 2017 în cadrul unui consorțiu format din 5 din țări: Turcia, Spania, Italia, România și Portugalia.

Obiectivul principal al proiectului este transferarea către partenerii din alte țări europene, a profilului ocupațional european „Agent pentru Managementul Inovării în cadrului Întreprinderilor mici și mijlocii”, alături de materialele de instruire necesare pentru pregătirea viitorilor manageri de inovare, care să aducă plus valoare activității desfășurate în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii.

În vederea îndeplinirii obiectivului principal, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în luna martie – aprilie 2017, cursul pilot de instruire „Agenți pentru Managementul Inovării” pentru minim 15 tineri, șomeri cu calificări academice sau persoane care lucrează pe posturi sub nivelul lor de calificare și care caută o promovare la locul de muncă. Scopul acestui curs este de a forma Manageri de Inovare, ale căror competențe și abilități să corespundă cu cerințele actuale de pe piața muncii, pentru a realiza audituri de inovare în cadrul unei întreprinderi.

Cursul este gratuit, deschis, de tip interactiv, cu exerciții practice și discuții libere, fiind structurat pe 5 module și se va desfășura pe durata a 6 zile, în perioada martie – aprilie 2017, la sediul central al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Modulele cursului sunt: Management Strategic; Managementul Resurselor Umane; Managementul Cunoașterii; Responsabilitate Socială Corporatistă și Noi Tehnologii.

La finalizarea cursului pilot, participanții vor face stagii de practică în cadrul unei întreprinderi. Aceștia vor face un audit de inovare, având posibilitatea să-și demonstreze calitățile și abilitățile, precum și ideile de promovare sau dezvoltare a afacerii, putând fi angajați ulterior de compania la care au făcut stagiul de practică.

Persoanele interesate să urmeze acest curs de instruire se pot înscrie prin intermediul formularului disponibil aici – https://goo.gl/forms/pGSaUdrFQGKawKk43 sau printr-un e-mail trimis la adresa: programe@adrmuntenia.ro.

Cursanții trebuie să facă parte din grupul țintă al proiectului, și anume să fie tineri șomeri cu calificări academice sau persoane care lucrează pe posturi sub nivelul lor de calificare, sunt interesați să promoveze la locul de muncă și vor să-și perfecționeze abilitățile de dezvoltare personală și profesională.

E-mail-ul de înscriere trebuie să conțină următoarele informații despre participant: Nume, prenume/ Studiile absolvite (doar persoanele cu studii superioare se pot înscrie)/ Date de contact (telefon, e-mail).

Demararea cursului va fi anunțată atât pe site-ul ADR Sud Muntenia – www.adrmuntenia.ro, cât și pe pagina de Facebook a Agenției – www.facebook.com/adrsudmuntenia. Cei care se vor înscrie prin intermediul formularului vor primi un e-mail de confirmare înaintea începerii cursului. Detalii privind acest demers pot fi obținute de la Serviciul Dezvoltare, tel./ fax: 0342/108.001, e-mail: programe@adrmuntenia.ro, persoană de contact: Otilia RADU – expert Serviciul Dezvoltare.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.