„Vino, pe 20 martie, cu un copil la teatru!” / Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret

0
64

În fiecare an, pe 20 martie, peste 80 de țări sărbătoresc Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret („World Day of Theatre for Children and Young People”). Această zi a fost marcată pentru prima dată în 2001,evenimentul urmărind educarea celor mici prin teatru, prin poveștile puse în scenă și prin diversele personaje interpretate.

Centrul Cultural Județean Călărași îi așteaptă pe cei mici, luni, 20 martie, ora 10.00, la spectacolul Alice in Wonderland”. La finalul spectacolului, cu sprijinul Editurii Niculescu, vom avea o tombolă cu premii pentru micuții spectatori. Editura Niculescu a răspuns invitației noastre și este prezentă în Călărași, pentru prima oară, într-un proiect ce își propune să atragă atenția comunității asupra artei pentru copii și tineret, prin implicarea în evenimente culturale diferite ( lecturi, expoziții, spectacole, diverse proiecte artistice).

Vizionarea spectacolelor de teatru reprezintă o metodă eficientă de a stimula încrederea și stima de sine a copiilor, de a combate timiditatea și tracul și de a le pune creativitatea și imaginația la lucru.

În egală măsură, cărțile îi poartă pe copii în universuri noi, îi ajută să cunoască personaje istorice, opere clasice care trebuie știute de orice copil și să afle o serie de lucruri interesante și despre autorii lor.

Așadar, vă invităm să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret ! Vino, pe 20 martie, cu un copil la teatru ! și ajută-l să experimenteze o întâlnire cu…

„Alice in Wonderland”

Acesta este un spectacol dedicat copiilor cu vârsta începând de la 4 ani, dar și întregii familii; având o distribuție de excepție, muzică originală și proiecții multimedia care vor transforma sala de spectacole într-un tărâm  fermecat.

Alice, este o fetiță de 11 ani, care stă toată ziua în casă, jucându-se cu telefonul.

Nu mai vede cât de frumoasă este natura, viața și nu mai crede în povești. Astfel că ea intrăîntr-o lume fantastică,unde descoperă o țară care prin logica ei, este un total nonsens.

Considerată, ca fiind cel mai bun exemplu de literature nonsens, “Alice în Țara Minunilor” este o poveste care are mesaje pentru toate categoriile de vârstă.

Vă propunem o poveste care se petrece într-o lume magică, o poveste plină de nonsens, o călătorie inițiatică și un mesaj puternic pentru copilul din ziua de azi.

Un proiect al Centrului Cultural Județean Călărași, cu sprijinul Editurii Niculescu București.

Rezervările se fac în ordinea solicitărilor, iar biletele pot fi ridicate în zilele de 17 și 20 martie (ziua spectacolului), de la sediul Centrului Cultural Județean Călărași. Telefon 0242.314925.

Prețul biletului este de 8 lei.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.