Poliţiştii călărăşeni au verificat 667 de autovehicule

0
67

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat 667 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 189 sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 13 – 19 februarie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Poliţiştii călărăşeni au verificat 667 de autovehicule, dintre care 221 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 446 autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 189 de sancțiuni contravenționale, dintre care 66 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 123 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 10 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 2 pentru           lipsa rovinietei, 22 pentru nereguli privind documentele și 5 pentru alte abateri la regimil circulaţiei.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 57 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție și o sancţiune  pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf.

Totodată, polițiștii au aplicat transportatorilor de mărfuri 11 de sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule şi 6 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.