Iliuță poate să salveze Dunărea?

0
693

Lucrurile sunt clare! Curtea de Conturi a avut dreptate. „Cotizația este ilegală„ și, în acest fel, fotbalul rămâne fără buget și se desființează!

Săptămâna trecută a fost una foarte neagră pentru sportul local. Curtea de conturi a „somat„ într-un fel Primăria și Consiliul Județean Călărași să nu mai aprobe acele cotizații prin care își duceau existența aceste discipline sportive, an de an la Călărași.

Dar Curtea de Conturi cere doar respectarea unei legislații în vigoare. Cu toate acestea, specialiști din mediul juridic spun că ar exista și alte căi de finanțare. Într-un fel, s-au și descoperit anumite căi prin care fotbalul și handbalul să se finanțeze de la bugetele locale.

”Numai dacă se dorește acest lucru” a spus cineva din administrație și bine a grăit! Acum mingea este la ei. Adică, la Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, ordonatorul de credite. Dacă Iliuță își dă acordul în măsura legii, bineînțeles, atunci putem vedea în continuare fotbal la Călărași. Altfel, punem lacătul pe o bază sportivă în care s-au investit milioane de euro de-a lungul anilor. Se închid toate grupele de copii și juniori, antrenorii și jucătorii sunt liberi să plece, iar opinia publică îi va sări cu siguranță la gâtul lui Iliuță, proaspăt instalat la șefia CJ.

În plan politic, adversarii lui Iliuță dar și „colegii„ de partid îl vor „faulta„ dureros pe fermierul de la Vâlcelele. Decizia de a nu mai finanța sportul local, i-ar atrage vehement contestațiile suporterilor iar imaginea sa va avea greu de suferit pe termen lung.

Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la înființarea echipei Dunărea Călărași și Vasile Iliuță ar intra în istoria acestui club ca fiind cel care a desființat formația de pe malul Borcei.

Așteptăm o reacție din partea oficialităților, un răspuns, o soluție care să salveze sportul călărășean.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.