Filmul „Câini”, premiat la Cannes – proiecții speciale la Călărași

0
163

Unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge și la spectatorii din Călărași. Filmulpremiat la Cannes și la TIFF și nominalizat la European Discovery 2016 va avea două proiecții speciale la Cinema 3D Călărași pe 28 noiembrie și pe 5 decembrie, de la ora 17.00.

Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Opera unui talent veritabil. Impresionant”, scrie publicația franceză Télérama. „Câini este mai apropiat de western-ul american decât de cinema-ul românesc contemporan”, apreciază revista Les Inrockuptibles. „Într-un Cannes care ne-a prilejuit multe plăceri, dar foarte puține surprize și revelații adevărate, debutul lui Mirică iese în față deopotrivă ca o surpriză și o revelație”, notau criticii americani de la Film Comment.

Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.

Informații despre bilete: http://www.culturalcl.ro/index.php/cinema-3d-2d

Trailer oficial:CÂINI

gheorghe-visu_caini_credit-foto-iulia-weiss

gheorghe-visu_caini_photo-credit-iulia-weiss

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.