Roxana Natalia Pațurcă: ”Am încredere în forțele mele, în echipa PSD și în programul nostru de guvernare”

0
194

Roxana Natalia Pațurcă  este candidatul PSD Călărași pentru Senatul României, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Ca și membru activ în cadrul organizației PSD Călărași,  Roxana se află la cel de-al doilea mandat de președinte al Organizației Județene a Femeilor Social-Democrate și crede cu tărie că tinerii sunt cei care pot contura un viitor oportun atât pentru ei, cât și pentru părinții sau bunicii lor. Cu ce gânduri a plecat la drum spre Senatul României ne-a spus în interviul ce urmează:

Ediția: – V-am urmărit și în aceste zile ați fost, alături de colegii dvs. prin unele localități din județ. Puteți să ne spuneți ce v-au întrebat oamenii și ce le-ați răspuns? Care a fost cea mai interesantă întrebare?

Roxana Natalia Pațurcă: – Foarte mulți oameni sunt în special interesați de ceea ce vom face noi pentru mărirea pensiilor sau a salariilor. Am întâlnit și persoane preocupate de viitorul tinerilor și de măsurile pe care eu le propun în favoarea acestora, având în vedere că sunt cadru didactic. În ceea ce privește răspunsurile, am răspuns sincer, susțin programul de guvernare PSD împreună cu măsurile propuse și îmi doresc din inimă să fac călărășenii să fie mândri de reprezentanții lor în Parlament. Au fost și foarte multe întrebări interesante, mai bine spus neașteptate, ce făceau referire la ideea de a oferi ceva în schimbul votului sub forma unui „cadou”. Îmi dau seama acum că această problemă este în continuare prezentă și oamenii încă nu au criterii bine delimitate în alegerea unui candidat, acest lucru dezamăgindu-mă și îngreunându-mi munca.

Ediția: – După părerea dvs. alegerea PSD Călărași în urma căreia ați fost nominalizată pentru a candida la Senat a fost una bună? Cum veți convinge electoratul să vă acorde votul?

RNP: – Dacă a fost sau nu una bună vom vedea după data de 11 decembrie, până atunci eu nu pot decât să asigur echipa PSD de implicarea mea totală și asumată în această campanie electorală. Îmi doresc ca electoratul să vadă campania mea așa cum este, caracterizată de decență și transparență. Sunt cadru didactic și nu aș accepta niciodată să transform această competiție electorală într-un război politic, poate doar într-o dezbatere a ideilor și proiectelor pe care le propunem. Vreau să asigur călărășenii că sunt aici să îi reprezint cu mândrie și demnitate, să ajut la dezvoltarea județului și să practic o politică a oamenilor cu ajutorul lor.

Ediția: – Care este principiul după care v-aţi ghidat în viaţă?

RNP: – Sunt adepta lucrului obținut prin muncă susținută și continuă, de aceea cred că sintagma care m-ar caracteriza este „munca l-a înnobilat pe om„. Mereu mi-am îndemnat elevii să lupte pentru ceea ce își doresc, să muncească pentru a ajunge acolo unde merită. Nu sunt genul de om care așteaptă să i se ofere ceva, tot ceea ce am obținut a fost rezultatul muncii mele și lucrul acesta mă face să cred că pot mai mult. Dorința mea de perfecționare m-a determinat să accept și să-mi asum această candidatură și promit să muncesc pentru această funcție onorantă, doresc ca călărășenii să simtă că merit cu adevărat să fiu acolo.

Ediția: – Veniți din sistemul de învățământ. Credeți că acest sistem, așa cum este el azi, va merge mai departe sau se va putea schimba ceva în următorii ani? Dacă ați putea schimba ceva în învățământul românesc, ce anume ar putea fi schimbat?

RNP: – Mereu există loc pentru îmbunătățiri, mai ales în sistemul de învățământ care trebuie să fie în continuă dezvoltare pentru a putea ține pasul cu tehnologia și metodele alternative de învățare. În România este nevoie de schimbare și cred cu tărie că este posibilă atâta timp cât cadrele didactice sunt dispuse să accepte noi provocări în modul de predare-învățare. Din viitoarea mea funcție voi încerca să atrag cadre didactice tinere, iar lucrul ăsta îl voi face prin intermediul măsurilor legislative pe care le voi propune sau pe care le voi susține. Avem deja un proiect pentru incluziunea tinerilor pe piața muncii și cred cu tărie că această măsură va avea efecte benefice și asupra învățământului.

Ediția: – Sunteți de părere că politizarea învățământului este una corectă sau face mai mult rău învățământului românesc?

RNP: – Nu consider că există o direcție de orientare politică în învățământ. Dacă faceți referire la influența partidelor de guvernământ asupra schimbărilor din funcțiile de conducere, pot spune că aceasta nu există. Posturile din învățământ sunt ocupate prin concurs, iar cei ce obțin aceste posturi dovedesc că sunt demni de acea poziție. Există într-adevăr și puneri în funcție temporare pe perioadă determinată de 1 an, dar acest lucru ține de deciziile pe care le iau cei din inspectorate.

Ediția: – Puteți să ne spuneți concret, ce contribuție își poate aduce Roxana Pațurcă din postura de Senator pentru ca cetățenii județului Călărași să simtă că viața lor se poate schimba în bine?

RNP: – Măsurile pe care eu le pot lua în concordanță cu funcția de senator vizează strict proiecte legislative care să avantajeze dezvoltarea și atragerea de investiții în județ. Pentru îmbunătățirea vieții călărășenilor vor fi proiecte de lege cu impact la nivel național legate de creșteri salariale sau de pensii, subvenții oferite tinerilor pentru chirii și incluziunea acestora pe piața muncii, proiecte pe care eu le voi susține. Tot ceea ce pot să fac este să creez un mediu precoce ce poate fi fructificat cu ajutorul autorităților locale și ale cetățenilor. Este de datoria mea să facilitez anumite lucruri, dar este de datoria cetățenilor și a autorităților locale să profite de aceste oportunități.

Ediția: – Din câte știm, județul Călărași nu ocupă un loc bun în ceea ce privește salariile, în topul naţional. Ce credeţi că ar trebui făcut în acest sens, pentru următorii ani?

RNP: Problema salarială se răsfrânge asupra multor aspecte ale societății. Foarte mulți oameni au condiții de trai precare, fără a reuși să-și asigure un minimum de comfort al traiului. Cred că această problemă este și principalul motiv pentru care tinerii aleg să părăsească județul sau țara. Preferă să stea departe de cei dragi, de familii, doar pentru a avea un salariu decent cu care să reușească să asigure un viitor copiilor lor. Există direcții propuse pentru creșteri salariale, măsuri pe care le voi susține din funcția mea de senator. Știm că în 2015 guvernul PSD a reușit să majoreze salariile bugetarilor și există resurse bugetare din creșterea economică generată de această guvernare pentru a crește salariile și pensiile în următorii ani.

Ediția: Sunteți de părere că politica fiscală locală este suficient de orientată spre încurajarea şi dezvoltarea antreprenoriatului sau administrației locale?

RNP: – Politica fiscală locală poate fi direcționată către dezvoltarea antreprenoriatului în vederea creării locurilor de muncă doar de către autoritățile abilitate. În ceea ce privește politica fiscală la nivel administrativ în cadrul județului Călărași, vă informez că voi depune toate eforturile pentru a convinge primarii, în calitate de ordonator de credite, să utilizeze cu prioritate banii alocați de la bugetul de stat din sume defalcate pentru cofinanțarea lucrărilor realizate din fonduri europene. Atunci când vorbim de primari, nu mă refer doar la primarii PSD (fiind vorba între noi, nu va necesita o muncă de lămurire) în ce privește utilizarea fondurilor alocate de la buget pentru confinanțare, ci mă refer la toți primarii județului, indiferent de convingerea lor politică de moment. În calitate de senator voi reprezenta întreg județul și prin activitatea pe care o voi desfășura vreau să demonstrez că reprezint pe toți locuitorii acestui județ. În ce privește dezvoltarea în amănunt a problemelor ridicate pe linie fiscală, țin să vă informez că mă consult ori de câte ori este necesar cu unul dintre specialiștii de renume ai județului – Nicolae Țifrea. Sunt conștientă de faptul că nu pot fi specialistă în toate domeniile, dar  voi avea mereu lângă mine oameni de specialitate din Călărași cu care să mă consult pe diferitele probleme.

Ediția: – Credeți că alegerile din decembrie vor aduce o schimbare considerabilă în jocurile politice ce vor urma? Vedeți mai mulți tineri în Parlamentul României, tocmai pentru o primenire a politicii noastre?

RNP: – PSD a susținut mereu tineri cu viziune în diferite structuri și s-a dovedit că aportul lor a fost unul benefic. Implicarea tinerilor este din ce în ce mai vizibilă, mai ales în viața politică. Sunt sigură că treptat vor ajunge mai mulți tineri în Parlamentul României, tineri pregătiți și cu foarte multă putere de muncă. Acum, în secolul 21, într-o țară europeană tinerii vor reforma sistemul politic, jocurile politice se vor diminua până la dispariție.

Ediția: – Unde vă vedeţi peste patru ani?

RNP: – Față în față cu cetățenii acestui județ, cu cei care m-au susținut și mi-au acordat încrederea pentru a le prezenta ceea ce am reușit să realizez în mandatul meu. Vreau ca oamenii să înțeleagă că îmi doresc să îi fac mândrii de reprezentanții lor, vreau să le arăt că voi face politică pentru ei și că principalul meu obiectiv este dezvoltarea acestui județ. Am încredere în forțele mele, în echipa PSD și în programul nostru de guvernare.

banner_psd_6parlamentari_s

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.