Biserica din Floroiaca și-a sărbătorit hramul

0
211

Pentru a participa la slujba de hram a Bisericii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, enoriașii din satul Floroaica s-au adunat, încă de la primele ore ale dimineții, în lăcașul de închinăciune din localitate.

În fiecare an, pe 8 noiembrie, credincioşii din Floroaica vin în număr mare pentru închinare și rugăciune la Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, dar și pentru a participa la sărbătoarea hramului acestui lăcaş de cult. Același lucru s-a întâmplat și marţi, 8 noiembrie, atunci când de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli, credincioșii au venit să se roage la cei doi mesageri ai Domnului pentru sănătate și o viață bună. La manifestarea de anul acesta, au ținut să le fie alături enoriașilor din satul Floroaica  și preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, primarul localităţii Vîlcelele, Ionel Tatu, fostul edil-şef al comunei, Gabriel Oroianu. Aceștia au fost însoțiți de directorul de cabinet al preşedintelui CJ, Emil Muşat, inginerul Alexandru Iancu, consilierul judeţean Cristian Marin, dar şi de alți fermieri din zonă. Îmbrăcaţi în straie populare, au participat la slujba de hram şi elevii Şcolii Gimnaziale “Florenţa Albu” din Vâlcelele.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu parohul Mihai Dobrin, alături de care s-au aflat preotul Marian Popa (Parohia Cuza Vodă), preotul Alin Barz (Parohia Potcoava), preotul Ioan Ionce (Parohia Vîlcelele), preotul Alin Badea (Parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Călăraşi), preotul Rafael Birtaşu (Parohia Ceacu), preotul Costin Avram (Catedrala „Sfânta Anastasia” din Călăraşi) şi preotul Dănuţ Noapteş (Parohia Independenţa).

 “Cu binecuvântarea bunului Dumnezeu am reuşit să aducem slujbă de mulţumire şi să ne rugăm ca în continuare să aibă grijă de noi, să vegheze asupra noastră alături de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil,  ocrotitori ai acestei localităţi, ai noştri, ai tuturor. Să ne bucurăm ca împreună să-l putem slăvi pe Dumnezeu. Mă bucur să vă văd aici, în Sfânta Biserică din satul Floroaica, atât pe dumneavoatră, locuitorii acestui sat, cât şi pe ceilalţi veniţi din alte localităţi, ca să se roage şi să se bucure împreună cu noi la această zi de sărbătoare. Salut prezenţa în mijlocul nostru a mai marilor noştri, pentru care noi ne rugăm la fiecare liturghie şi îi pomenim . Deşi este zi de lucru, şi-au făcut timp să vină şi să ne bucurăm împreună de această zi. Îi mulţumim domnului preşedinte al CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, pe care-l ştiţi foarte bine, domnului primar, Ionel Tatu, care a lucrat împreună cu domnul Iliţă, dar şi împreună cu fermieri şi agenţi economici din comună pentru a avea astăzi această biserică atât de frumoasă şi tot ceea ce este nevoie în această zi. Amintesc aici şi pe domnul Iancu Alexandru, un binefăcător al satului Floroaica, dar şi pe fostul primar, domnul Gabriel Oroianu, alături de care am reuşit să facem destule lucruri frumoase în localitate. Eu le mulţumesc tuturor celor care au reușit să ajungă aici, ne bucurăm şi de prezenţa elevilor care au venit îmbrăcaţi foarte frumos, în costume naţionale, cadrelor didactice şi tuturor celor care s-au ostenit să participe la această slujbă. Mulţumesc şi părinţilor care au reuşit să săvârşească slujbele şi la dumnealor în parohie, dar au venit şi alături de noi pentru a fi împreună în această zi”, a spus cu pioșenie, preotul parohiei din Floroaica, Mihai Dobrin.

biserica floroaica ionel tatu

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.