Studiu Autohut: Cum a evoluat în ultimul an interesul locuitorilor din Călărași pentru achiziționarea de piese auto de pe Internet

0
83

Atunci cand vine vorba despre masini, un lucru este cert. Romanii le iubesc! Domeniul auto este in continua dezvoltare in toate regiunile tarii, iar interesul oamenilor pentru automobile creste de la un an la altul. Magazinul online Autohut.ro a efectuat un studiu cu privire la tendinta locuitorilor din judetul Calarasi de a cauta informatii si de a achizitiona piese auto de pe Internet. Un alt element cheie al cercetarii se refera la o analiza comparativa intre numarul service-urilor auto din judet si autoturismele inscrise pe plan local.

Utilizand datele acumulate de Institutul National de Statistica si volumele de cautari inregistrate de Google in intervalul 2014 – 2016, Autohut a realizat o cercetare de piata prin care a monitorizat informatii precum numarul de accidente din judetul Calarasi raportat la numarul acestora la nivelul intregii tari. De asemenea, a fost analizata si variatia autoturismelor inmatriculate in ultimii doi ani in judet.

In 2015, numarul autoturismelor care circulau pe soselele din Calarasi s-a majorat cu 5,82% fata de anul anterior, cand existau 39,960 masini. Din acest punct de vedere, Calarasi este pe locul 7 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri, pe primul loc fiind Ilfov si pe ultimul Bucuresti.

Pe intreg teritoriul judetului Calarasi existau 76 de service-uri auto la finalul anului 2015, ceea ce inseamna ca in judet exista 556 masini/service.

Potrivit datelor statistice analizate de Autohut, numarul accidentelor auto a scazut cu 6,19% in ultimele 12 luni in Calarasi, reprezentand 1,36% din numarul total de accidente la nivel national. In acest context, interesul locuitorilor din Calarasi pentru cumpararea de piese auto online a crescut cu 22,20% in 2015 fata de 2014. Dintre acestea, cele mai cautate produse auto universale in Calarasi sunt anvelopele si bateriile auto. Tendinta locuitorilor din Calarasi de a cumpara anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 19,05%, in timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 31,06%, dovada fiind volumele de cautari inregistrate de Google.

„Anvelopele si bateriile auto sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai cautate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atat mai mult acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de venirea iernii, oamenii incep sa fie interesati de ele pentru a-si pune la punct masinile”, a declarat Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.