Cine este Cătălin Predoiu, candidatul PNL Călărași la alegerile parlamentare?

0
1055
Cătălin Predoiu și soția sa

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, vine să candideze la Călărași pe listele de deputați ai PNL. 

Alina Gorghiu, președinta PNL, l-a retras pe Cătălin Predoiu de pe listele de la București, unde conducerea liberală îi propusese să fie locul II la Senat. Pentru că a pierdut alegerile la funcția de Primar al Capitalei din această vară în dauna Gabrielei Firea de la PSD, Predoiu a fost îndepărtat o perioadă din partid iar acum a ales să vină la Călărași pentru a câștiga un nou mandat de parlamentar.

Are doi copii

Cătălin Marian Predoiu, născut pe 27 august 1968, la Buzău. Predoiu a absolvit Colegiul Naţional “B.P. Haşdeu” din Buzău, în 1986, şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1991. După facultate până în 2008, Predoiu a fost avocat. În plus, între 1994 şi 2007, a predat dreptul comercial la Facultatea de Drept. Predoiu nu a fost des în atenția publică, deși este în conducerea PNL de ceva timp. Nici despre familia lui nu se știu prea multe. Conform declarației de avere depuse de Predoiu la Biroul Electoral Muncipal, soția sa are cea mai mare parte din averea familiei. Alina Predoiu a terminat Dreptul și a lucrat mai mulți ani la o firmă de avocatură, însă în ultimii doi ani și-a făcut propria sa afacere. Alina Predoiu a absolvit Școala de Bijuterie Contemporană, pe care a terminat-o cu brio, iar acum este unul dintre cei mai în vogă tineri designeri de bijuterii. Ea și-a lansat și propria colecție  – “Bijuterii cu alint”. Cătălin și Alina Predoiu sunt căsătoriți de mulți ani, cei doi având împreună și doi copii: un băiat și o fată„, scrie wowbiz.ro.

A fost ministru în Guvernul Tăriceanu

Cătălin Predoiu

Pe 29 februarie 2008 Cătălin Predoiu a devenit ministru al justiției în cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu. Numirea sa i-a nemulțumit pe vicepreședinții PNL, Ludovic Orban, Crin Antonescu și Norica Nicolai, care i-au reproșat premierului Tăriceanu că nu au fost consultați și au aflat din presă de nominalizarea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției, precum și de faptul că s-a încălcat o decizie a conducerii partidului. În cadrul Guvernului Boc, Predoiu și-a continuat mandatul de ministru, pe care l-a menținut și în Guvernul Ungureanu.

Ce probleme a avut în trecut?

Numele lui Cătălin Predoiu nu a rămas nepătat de-a lungul timpului. În momentul în care a devenit ministru, la adresa acestuia au fost aduse câteva acuzații. Firma de avocatură la care era asociat, Zamfirescu Racoți Predoiu, a fost consultantul principal pe probleme juridice al grupului Rompetrol condus de Dinu Patriciu, dar Traian Băsescu a fost cel care i-a luat apărarea, spunând la acea vreme că „speculațiile legate de activitatea anterioară a acestuia nu au acoperire în legături care să-i pericliteze activitatea în Ministerul Justiției” și că „un bun avocat comercial poate reprezenta pe oricine, inclusiv pe mine, inclusiv pe premierul Tăriceanu” .

Iată lista candidaților PNL la Călărași:

Senat – 1.Răducu Filipescu, 2. Marian Drăgan

Deputați – 1.Cătălin Predoiu, 2.Raluca Surdu, 3.Liviu Tomoiagă, 4. Nicolae Enciu.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − fourteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.