Spectacol de teatru ”Familii la răscruce”

0
89

Echipa de proiect Euroscola 2016 a Colegiului Național „Barbu Știrbei” anunță premiera piesei de teatru „Familii la rascruce” care va avea loc la Sala „Barbu Știrbei” a Centrului Cultural Județean Călărași pe data de 28 Septembrie 2016, ora 18.00.

Piesa dezvăluie poveştile a două familii – una din România şi una din Siria. Acţiunea aduce în lumină tablouri din viaţa cotidiană a personajelor, zugrăvind călătoria anevoiasă a refugiaţilor către Europa, intregarea lor şi modul în care aceştia relaţionează cu o familie din România. Sunt reliefate tradiţii ale ambelor culturi, concluzia piesei fiind aceea că, în ciuda diferenţelor sociale și religioase, oamenii pot convieţui, găsind, în final, valori comune.

Scenariul cât și regia, costumele, decorul şi interpretarea au fost realizate exclusiv de către elevii echipei Euroscola îndrumaţi de actorul şi regizorul Ştefan Niţu. Proiectul desfășurat în cadrul ediției a IX-a (2016) a Concursului Național Euroscola se desfășoară în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Călărași și  cu alte unități de învățământ din municipiu, sub titlul „Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”.

Obiectivul nostru principal este o mai bună cunoaştere a Uniunii Europene și a valorilor pe care se întemeiază aceasta, urmărind însă și creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare a elevilor cu privire la contextul social, economic și politic european contemporan.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.