Pentru că Iliuță era ocupat, Filipescu ne-a dat vestea: ”La PIC se va construi o fabrică de parbrize!”

0
323

În timp ce președintele consiliului județean, Vasile Iliuță era prins în discuții de protocol cu delegația oamenilor de afaceri de la Saint Gobain, liderul PNL, Răducu Filipescu a declarat presei că sediul fostului centru comercial PIC a fost cumpărat și se va transforma  într-o fabrică de parbrize.

”Au cumpărat PIC-ul și vor să facă transferul unei linii de parbrize din Polonia și s-o aducă la Călărași. Nu știu dacă știți, dar directorul general de la Saint Gobain s-a schimbat, nu mai este francez, în prezent este un neamț, este plin de elan ar vrea să facă și linia de parbrize, dar vrea să facă și geam în perspectivă. Aceste investiții vor crea noi locuri de muncă. Deocamdată, cert este că se va construi această linie tehnologică de parbrize la Călărași. (…) Delegația se află în acest moment în discuții, la nivel de județ, cu președintele Vasile Iliuță, apoi voi discuta și eu cu ei, au nevoie de ajutor… Am avut deja o discuție cu directorul general și în ceea ce privește forța de muncă ar fi în jur de 200 de locuri de muncă direct și încă vreo 200 pe orizontală. E o treabă bună! (…) Pe zona Polonia au cam terminat și se mută de acolo ca să facă parbrize, în primul rând pentru Renault, dar mai au în plan să facă și o linie de geam”, a declarat Răducu Filipescu, liderul PNL Călărași.

Potrivit lui Filipescu transferul liniei tehnologice din Polonia la Călărași va dura aproximativ doi ani:

”În primul rând va dura demontarea de acolo și apoi montarea la Călărași este posibil să dureze vreo 2 ani”.

Cât privește impactul cu mediul înconjurător al noii fabrici de la Călărași, liderul PNL este de părere că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

”Impactul cu mediu va trebui să fie exact acela pe care îl are și fabrica Saint Gobain. Dacă nu se încadrează în criteriile prevăzute de cei de la mediu nu va funcționa. Ca și Tenaris-ul ei sunt obligați să dea o anumită cantitate de noxe în niște parametrii în care trebuie să se încadreze. În caz contrar, vor veni cei de la mediu.Eu cred că este o veste bună pentru Călărași”, a mai spus Răducu Filipescu, precizând că investiția se va ridica la aproximativ 13 milioane de euro.

parbrize pic super

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.