Facerea de bine și sclerozații…

0
542

Scuzați-mi limbajul, dar cam așa se poate concretiza cel mai bine întâmplarea pe care v-o relatez imediat. Câțiva din locatarii blocului în care locuiesc s-au gândit că n-ar strica să-și pună la încercare spiritul civic și să amenajeze într-un mod plăcut spațiul verde din fața imobilului. Cu siguranță că nu e nimic nou sub soare, pentru că în multe dintre celelalte zone ale orașului și alți cetățeni au făcut același lucru…

În cazul nostru chiar se impunea să facem o schimbare în această privință deoarece în urma lucrărilor la canalizare, efectuate de administrația locală, spațiul verde din fața blocului arăta ca după bombardament. Așa că, după ce au fost astupate șanțurile, după ce s-a mai tasat terenul, după ce nu numai spațiul verde a fost distrus de lucrări, dar și rădăcinile unor pomi care nu au mai putut fi recuperați, ne-am apucat de treabă! Cum la parterul blocului avem de curând și o Frizerie, cu sprijinul patroanei acesteia și al câtorva dintre locatari, spațiul  (care nu mai era deloc verde) din fața blocului a fost săpat și curățat de bălării după care, cu forțe proprii, am pus gazon, flori și arbuști ornamentali și chiar doi tei.  Nu vă mai spun cât s-a muncit la amenajarea respectivului spațiu verde, câți bani s-au cheltuit și câtă apă, consumată din apartamentul unui vecin, pentru ca tot ceea ce s-a plantat să prindă viață. Și, în scurt timp, munca ne-a fost răsplătită, tot terenul care arăta dezastruos s-a transformat într-o zonă verde și plăcută ochiului. La un momentdat ne-am lăudat chiar și pe pagina de Facebook cu realizările noastre. Trebuie să spun că și în momentul de față continuăm să întreținem spațiul verde, ce-i drept că seceta ne-a cam dat bătăi de cap, dar și indivizii care ne-au furat din flori.

Am fi crezut că toți locatarii blocului sunt mulțumiți, mai cu seamă cei care locuiesc pe partea din față a blocului, pentru că, privind de la fereastră, au cu ce să-și încânte privirea.

Dar, de unde? De curând am constatat că avem și sclerozați printre noi! Ce credeți că au făcut? Nimic altceva decât niște sesizări pe la autoritățile locale, inclusiv la Garda de Mediu Călărași. Și ce credeți? Vine Garda chiar azi!

Ia să vedeți ce scriu niște sclerozați într-o sesizare prin care este reclamat cetățeanul X, n-are importanță numele, că ”a devastat spațiul din fața blocului… a tăiat toți copacii, a plantat gazon și este în curs de amenajare a unei parcări pe spațiul public. Se pregătește să taie și la scările învecinate…”

Wattt??? Cât de sclerozat să fii, măi nene, să spui asemenea aberații?

Ce dracu, oare de la fereastra ta se vede altceva, iar de la ceilalți vecini altceva?

Important este că, sosiți la fața locului, reprezentanții Gărzii de Mediu Călărași, au constata că s-au cam deplasat… degeaba! Adică, nimic din ceea ce se sesizase nu era real în teren, ba mai mult, locatarii cu mintea întreagă, și nu sclerozați ca cei care fac plângeri mincinoase, au avut curajul să recunoască faptul că în zonă s-a muncit și că un singur pom a fost tăiat de către Primăria Călărași, dar cu acordul cetățenilor, tocmai pentru că acesta reprezenta un pericol pentru conducta de gaze din apropierea blocului.

Așadar, Garda de Mediu și-a făcut treaba, a venit la sesizare, a întocmit o notă de constatare din care reiese că nu s-au aplicat sancțiuni.

Mă rog, probabil că așa ar fi trebuit să se întâmple, însă eu am o dilemă, totuși!

Și anume, un sclerozat, poate fi orice nebun de pe stradă, slavă Domnului că avem destui, își face o adresă de mail și trimite sesisări la instituțiile publice, atenție!!! fără a-și declina identitatea???

CUM ESTE POSIBIL AȘA CEVA? Și tu, ditamai instituția publică te deplasezi pe bani publici, adică și pe banii mei, să constați… NIMIC? Poate uneori se și concretizează, dar în cazul acesta și în altele asemănătăoare cum e? Adică, cel care a făcut o sesizare și la fața locului se constată că nu-i nimic adevărat nu poate fi tras cumva la răspundere? Măcar să poată plăti costurile deplasării inspectorilor de la Garda de Mediu! De ce să le suportăm noi problemele și cheltuielile unor sclerozați care fac plângeri doar pe un mail și nu-și asumă nimic? Despre ce vorbim? Poate doar despre ”facerea de bine și…” continuați dumneavoastră, dragi cititori!

p.s. imaginile sunt convingătoare?

f 2 f 3

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.