„Nea Petrică„, vinde terenuri la Oltenița pe „barosăneală„

0
438

La Oltenița e Stat în Stat! La Oltenița nu s-a auzit de DNA! La Oltenița, edilul Petre Țone de la PSD continuă cu ilegalitățile. Mai nou, are „girul„ și consilierilor locali! Oltenițenii au intrat pe mâna unor „infractori„ care fac averi colosale!

Administrația oltenițeană este neputincioasă cu privire la gestionarea terenurilor imobiliare sau are o clară intenție de a vinde orașul bucată cu bucată?
De când s-a înscăunat în fotoliul de primar, Petrică Țone se gândește cum să valorifice terenurile din Oltenița și cum să devină stăpân total peste oraș. Observăm de ceva vreme că adevărata miză a alegerilor locale din 2016 nu a fost reconstrucția, modernizarea orașului, ci valorificarea terenurilor în defavoarea comunității.

La bursa vorbelor lui în microfoanele sau aparatura instrumentelor sale media, pentru ziarele sale, toate plătite să-i mențină și dezvolte megalomania, Țone se laudă la plus infinit cu isprăvile sale, dând de înțeles că potențialul îi este ridicat când e vorba de gestionarea orașului.
De fapt, Primăria Oltenița s-a transformat în vânzător de terenuri, un fel de agenție imobiliară, unde terenurile orașului sunt la cheremul lui Țone, se vând după cum vrea mușchiul primarului ales după numărarea aleatorie a voturilor.
Țone a pornit jihadul terenurilor oltenițene. Știind că afacerile cu terenuri sunt profitabile, ”nea Petrică”, cum îi spun apropiații sau cei ce-l răsfață pe jucătorul Țone, s-a apucat de terenuri.
După ce a dat peste 16 hectare de teren pentru cele 5 ha de stadion, după ce a oferit în zona ce trebuia să fie industrială un teren de 10.000 de mp unor arabi, teren pe care nu se construiește nimic, acesta a obținut aprobarea de vânzare a unui teren de 80.000 mp cu ajutorul consilierilor săi din PSD firește, ajutat suplimentar și de prietenii săi consilieri din PNL.
Pe agenda de lucru a lui Țone stau înșirate alte terenuri de vânzare, fie la schimb cu ceva, fie pur și simplu. Un alt punct de atins în schema imobiliară a primarului este de a lua Clubul Navol care este deja o ruină, în schimbul altui teren.
Aceste intenții ale lui Petrică Țone arată că nu-i pasă de oraș cât de puțin, ci doar ceea ce se află în spatele acestor tranzacții, deși politica și discuțiile unora dintre politicienii locali era odată de a nu se vinde sau înstrăina terenurile din oraș.
În conformitate cu normele metodologice la Legea 17/2014 aprobate prin Ordinul nr. 719/740/M.57/2333/2014, în măsura în care în oferta de vânzare a unui teren nu este prevăzută nicio condiție, terenul se poate vinde în orice condiții, cu excepția diminuării prețului. Părțile pot stabili condițiile în care se va face plata prețului (e.g. prețul va fi achitat de către cumpărător integral la momentul semnării contractului de vânzare sau la un moment ulterior sau va fi achitat în rate), momentul la care va opera transferul dreptului de proprietate cu privire la teren (e.g. la semnarea contractului de vânzare sau la momentul achitării integrale a prețului) etc.

Primăria Oltenița renunță cu o ușurință greu de înțeles la terenuri ce nu vor mai intra niciodată în proprietatea municipiului. Mai mult, lipsa unei strategii de dezvoltare în interdependență cu strategiile naționale de reconstrucție, arată o clară intenție a administrației locale de a lucra în dezinteresul cetățeanului plătitor de taxe și impozite, în defavoarea unui oraș ce din zi în zi este mai trist.

Sursa: oltenitainfo.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.