Posturi blocate în CJ și situație neplăcută cu ”Demnitate regăsită”

0
1233

 

Imediat ce a preluat șefia Consiliului Județean Călărași, noul președinte Vasile Iliuță a decis că ar fi mai bine ca toate funcțiile ce se aflau în proces de organizare a concursului de angajare să se blocheze, pentru următoarea perioadă. Cât despre proiectul ”Demnitate regăsita” și finalizarea lucrărilor la centrele de la Dichiseni, Cuza-Vodă și Vlad-Țepeș, noul șef al CJ recunoaște că acolo este o ”situație neplăcută”.

”Am blocat posturile pentru că erau foarte multe în derulare pentru concurs. N-am știut tematica lor și am luat hotărârea să le blocăm pentru 30 de zile, astfel încât să facem o reevaluare pentru a cunoaște mai bine situația în Consiliul județean. Vrem să vedem dacă pe compartimentele respective este nevoie să angăm persoanele care s-au înscris la concurs sau dacă nu este nevoie vom scoate alte posturi la concurs”, a declarat președintele Vasile Iliuță.

”Demnitatea regăsită” s-a transformat într-o ”problemă neplăcută”

Cât despre finalizarea construcțiilor în care ar trebui să funcționeze cele trei centre de la Dichiseni, Cuza-Vodă și Vlad-Țepeș, fiecare cu câte 50 de locuri, obiective ce ar fi dus la restructurarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Plătărești  președintele Vasile Iliuță recunoaște că situația privind cele trei centre este una neplăcută.

”Există și lucruri neplăcute pe care le-am preluat la investirea în această funcție și această situație pe care mi-o semnalizați este una neplăcută. Din câte știu, există o plângere penală a Curții de Conturi și chiar am discutat în cadrul unei întâlniri cu conducerea acestei instituții despre respectiva problemă. Este o plângere penală, nu împotriva unor persoane, rețineți acest aspect, ci a unor fapte de corupție și s-a declinat către DNA unde există un dosar pe rol. Până nu se încheie acest dosar nu vom putea finaliza respectivele construcții”, a spus Iliuță, care a fost de acord nu numai cu faptul că cele trei clădiri se pot degrada în tot acest timp, dar se și pierd niște sume considerabile de bani cu plata pazei acestor obiective care zac nefolosite de ani buni.

Reamintim că cele trei centre de la Dichiseni, Cuza-Vodă și Vlad-Țepeș fac parte dintr-un proiect implementat de DGASPC Călărași, în anul 2008, sub denumirea ”Demnitate regăsită”. Valoarea acestuia a fost de 100 de miliarde de lei vechi, bani proveniți de la Ministerul Muncii. Deși lucrările la cele trei centre ar fi trebuit să fie finalizate în anul 2010, cele trei obiective nu au fost date în funcțiune nici în 2016! Printre problemele întâmpinate în cursul anilor și care ar fi dus la nefinalizarea celor trei centre, ar fi fost faptul că Ministerul Muncii nu a mai alocat bani, dar și posibilul faliment ar unora dintre societățile  care au executat lucrări la respectivele obiective. Așadar, în loc să avem în funcțiune cele trei centre care ar fi trebuit deja ocupate cu beneficiari și care ar fi creat și câteva locuri de muncă, avem un dosar la DNA în care procurorii încearcă să găsească vinovați. Și când se va întâmpa acest lucru, nimeni nu știe! Cert este că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Plătărești este supraaglomerat, iar persoanele ce ar fi avut nevoie de îngrijire în aceste centre, poate pe mulți dintre ei îi regăsim pe străzi, pot să mai aștepte…

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.