Un cal a fost salvat dintr-un puț de pompierii ISU Călărași

0
493

Intervenție pentru salvarea unei cabaline căzute într-o fântână dezafectată cu o adâncime de 2,5 metri,  aflată în câmp, la aproximativ 5 km de Varianta Nord.

Două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să  acționeze pentru salvarea animalului, pe care l-au extras și l-au redat proprietarului, fară ca acesta să prezinte vătămări

În data de 22.06.2016, ora 12.02, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Călărași au fost solicitate să acţioneze în afara municipiului, pe un câmp, la aproximativ 5 km de varianta Nord, pentru salvarea unui cal căzut într-o fântână dezafectată cu o adâncime de aproximativ 2,5 – 3 metri.

Cal salvatLa sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției, cabalina (femelă, în vârstă de 3 ani și cu o greutate de aproximativ 700 de kg) era căzută cu partea din spate într-o fântână dezafectată care avea un diametru de 90 de centimetri. Gura de vizitare a fântânii se afla la nivelul solului și era acoperită cu iarbă și este foarte probabil ca animalul să fi căzut în fântînă în timp ce păștea, potrivit relatărilor proprietarului.

Cal salvatPompierii militari au intervenit pentru extragerea animalului din respectiva fântână folosind  Kit-ul de salvare din puțuri, un troliu și mai multe role de furtun de tip C, cu care au reușit să asigure și să extragă cabalina fară probleme deosebite.

Intervenţia pompierilor militari a fost una destul de dificilă și a durat aproximativ o oră și 30 de minute, calul fiind redat proprietarului fără a suferi vreo vătămare.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.