Alegeri locale 2016. Lansarea candidaţilor la PSD Călăraşi

0
121

În faţa a peste 600 de participanţi, candidatul la conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi, Dan Cristodor şi candidatul pentru Primăria Călăraşi, Grigore Marius Dulce, şi-au prezentat o parte din obiectivele ce se regăsesc în programul lor electoral. Fiecare dintre vorbitori a transmis electoratului mesaje prin care s-a afirmat că judeţul Călăraşi trebuie să poarte din nou culoarea roşie a partidului şi că este nevoie de o schimbare reală.

Dan Cristodor: „Noi nu vindem gogoşi la colţ de stradă! Noi câştigăm pentru oameni!

"Lansarea candidaţilor noştri reprezintă un moment de o importanţă deosebită atât pentru Organizaţia PSD Călăraşi, cât şi pentru cetăţenii acestui judeţ, care îşi doresc schimbarea. A venit timpul ca judeţul Călăraşi să redevină roşu! A venit vremea în care Consiliul Judeţean, guvernul judeţului, să fie de stânga, adică aproape de oameni. Pe 5 iunie ieşim în faţa electoratului cu candidaţi bine pregătiţi care ştiu cum să gestioneze toate problemele fiecărei localităţi. Oameni cinstiţi care au demonstrat ceea ce pot atât în plan personal, cât şi în cel profesional, oameni cunoscuţi ca adevăraţi lideri cu viziune către progres şi dezvoltare. Colegi, avem şansa istorică pentru ca în data de 5 iunie să scăpăm de administraţia dezastruoasă a liberalilor. Pe 5 iunie avem datoria morală faţă de toţi cetăţenii să câştigăm alegerile şi să-i tragem pe dreapta, acolo unde le este locul, pe Filipescu şi  gaşca sa liberală care au condus despotic acest judeţ. Suntem foarte aproape de victoria pe care ne-o dorim cu toţii. Avem în sală actuali şi viitori primari, actuali şi viitori consilieri locali, actuali şi viitori consilieri judeţeni. Le transmit, incă o dată, ceea ce ei ştiu deja: echipa PSD nu uită promisiunile, echipa PSD nu-şi lasă în urmă camarazii, echipa PSD este unită, echipa PSD câştigă alegerile pentru că este cea mai bună! Noi nu vindem gogoşi  la colţ de stradă.  Obiectivul  nostru la Călăraşi este unul  clar şi precis: câştigăm pentru oameni! Avem pârghiile necesare pentru reabilitarea reală a Spitalului şi dotarea acestuia cu aparatură medicală.Ştim cum să atragem medicii către Călăraşi. Vom atrage investiţii pentru crearea de locuri de muncă. Noi, PSD, nu trebuie şi nu vom promite minuni în timpul campaniei electorale. Sunt propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, sunt onorat de încrederea pe care dumneavoastră mi-o acordaţi si vă asigur că voi folosi această funcţie doar în interesul cetățenilor”, a spus preşedintele PSD Călăraşi, Dan Cristodor.

Marius Dulce: „Echipa PSD de la muncipiu este o echipă tânără. Noi credem în soluţii şi nu în scuze aşa cum fac alţii”

"Ne bucurăm că domnul preşedinte Liviu Dragnea este alături de noi pentru că, încă o dată, arătăm că PSD-ul este o forţă dată de unitate. Este timpul ca la Călăraşi, această perioadă galbenă să se termine. Este timpul ca PSD-ul să vină la conducerea municipiului şi la conducerea Consiliului Judeţean. Sunt încrezător în forţele proprii, sunt încrezător în echipa de consilieri pe care am constituit-o şi sunt cel mai încrezător în echipa călărăşeană. În ultima perioadă, colegii mei din echipă au fost supuşi la anumite intoxicări. Se pare că deranjăm extraordinar de mult pentru că anumiţi profesori au fost acuzaţi că fac campanie în timpul orelor, anumiţi directori fac campanie în timpul orelor de program. Nu este adevărat, campania noastră de desfăşoară după amiaza, după orele de program. Toate aceste intoxicări cred că este de teamă. Teama că PSD-ul va prelua conducerea oraşului şi a consiliului judeţean. Echipa PSD de la muncipiu este o echipă tânără , este o echipă cu oameni care au spus ceva în viaţă, este o echipă care au creat ceva în viaţă. Noi credem în soluţii şi nu în scuze aşa cum fac alţii", a punctat în intervenţia sa, Marius Dulce, candidatul PSD pentru Primăria Călăraşi.

Liviu Dragnea: „Sunt sigur că la Călăraşi vom câştiga, am mare încredere în oamenii de aici”

„Se simte că sunteţi o echipă mare, o echipă unită, o echipă care este animată de gânduri bune. Sunteţi o echipă care vreau să facă fapte bune şi care se gândeşte la oamenii pe care îi vrea să-i reprezinte. Stimaţi colegi, după 12 ani în care în Călăraşi, în municipiu şi la nivel de consiliu judeţean nu prea s-a făcut mare lucru, a venit momentul ca cetăţenii din judeţul Călăraşi să-şi ia soarta în propriile mâini, să nu se mai lase păcăliţi de vorbe meşteşugite. Câţi bani s-au cheltuit la Spitalul Judeţean? O grămadă de bani şi nu se vede nimic. După atâţia ani de zile, Călăraşiul n-are un Spital Judeţean de Urgenţă care să dea speranţa tutror că, dacă au o problemă, nu trebuie să fugă la Bucureşti. Călăraşiul este un judeţ cu potenţial foarte mare, un judeţ care poate fi mult mai bogat, care nu trebuie să fie foarte mult ajutat, dar trebuie să fie condus de oameni care înţeleg că trebuie să meargă în acele funcţii nu pentru ei, nici măcar pentru partidul lor, ci pentru oameni. Sunt sigur că la Călăraşi vom câştiga, am mare încredere în oamenii de aici, în Dan Cristodor şi în Marius Dulce", a ţinut să precizeze preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Declaraţii de presă

La finalul evenimentului de lansare a candidaţilor PSD pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, Liviu Dragnea, Dan Cristodor şi Marius Dulce au susţinut o scurtă conferinţă de presă. Cu acest prilej, liderul PSD, Liviu Dragnea a vorbit despre posibile alianţe politice de după alegeri, despre construcţia podului Călăraşi – Silistra, dar şi despre clădirea Prefecturii Călăraşi.

„Podul peste Dunăre de la Călăraşi este în pereche cu podul peste Dunăre de la Turnu Măgurele. Ca ministru al dezvoltării am avut mai multe întâlniri cu partenerii bulgari. Am reuşit să semnăm o înţelegere care cuprindea, printre altele, şi un studiu de fezabilitate, care să fie realizat de Ministerul Dezvoltării din România şi care să fie acceptat şi de partea bulgară. Studiu care a fost realizat şi care a prezentat că peste Dunăre mai sunt necesare două poduri, Călăraşi – Silistra şi Turnu Măgurele – Nicopole, urmând ca spre finalul 2015 să aibă loc ultima întâlnire a comisiei mixte româno-bulgare, în aşa fel încât în 2016 să înceapă procedurile. Din păcate, finalul anului 2015 ne-a găsit cu un guvern de mari specialişti. Ce vă pot spune este că aceste două obiective nu că sunt importante pentru Călăraşi şi Turnu Măgurele, ele sunt vitale pentru România şi Bulgaria. Numai construind aceste poduri Dunărea va fi un fluviu care nu desparte, ci care uneşte. Vom relua aceste proceduri. Vestea bună este că sunt bani, vestea proastă este că cei care sunt la guvernare acum nu-i interesează”, a declarat Liviu Dragnea, afirmând că sursele de finanţare pentru aceste obiective vin din trei variante posibile: surse bugetare, private sau europene.

Cât despre partea nereabilitată, nici în momentul de faţă a clădirii Prefecturii Călăraşi, Liviu Dragnea a spus:  

„Clădirea arată mult mai rău. Dar, cel mai rău este că Spitalul judeţean arată mult mai rău! Din păcate, eu nu înţeleg, sincer, dincolo de disputa politică, ce planuri au avut aceşti oameni, ce-au urmărit, ce au făcut ei cu banii? Totuşi, când vii într-o funcţie faci ceva, în cei patru ani de zile… Faci un obiectiv, trei, cinci obiective, dar din păcate, nu cred că există vreun obiectiv, vreo clădire de referinţă care să fi fost realizată, în condiţiile în care nu era niciun efort foarte mare”.

 

 

   

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

two × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.