Aurel Niculae, deputat UNPR: „Am propus majorarea pensiei de agricultor de la 361 de lei la 500”

0
32

În contextul în care, în acest moment, aproape jumătate de milion de persoane primesc pensie de agricultor, valoarea medie a acesteia fiind de 361 de lei, UNPR a iniţiat o propunere legislativă de majorare a pensiilor pentru cei care au lucrat în agricultură, în cadrul fostelor cooperative agricole de producție. Este vorba în principal despre femei în vârstă, care locuiesc în mediul rural și care nu au de unde să obțină alt sprijin material.

„Am propus majorarea pensiei de agricultor de la 361 de lei la 500, astfel încât acești oameni care au muncit o viață întreagă, să aibă parte de un mic sprijin la bătrânețe”, a specificat deputatul Aurel Niculae, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a formaţiunii progresiste.

„Trebuie subliniat faptul că această pensie nu a mai fost majorată de câțiva ani buni, timp în care prețurile au tot crescut. Așadar nu este vorba despre a le da ceva în plus acestor oameni, ci de a restabili măcar echilibrul dintre pensie și prețurile actuale la utilități, medicamente sau alimente. Tocmai din acest motiv, sperăm ca inițiativa noastră să primească sprijinul tuturor partidelor parlamentare și să devină lege în cel mai scurt timp”, a ţinut să precizeze, Aurel Niculae. 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

three × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.