FOTO – VIDEO. Cuza – Vodă. Bazinul groazei pentru câini!

0
115

Un tânăr, care a trecut întâmplător prin zonă, a reuşit ieri să scoată din "bazinul morţii" câţiva pui de căţel, salvându-i de la moarte sigură. Tot el a realizat şi un filmuleţ prin care să arate opiniei publice că nu este în regulă cu ceea ce se întîmplă lângă platforma de gunoi a comunei Cuza-Vodă. 
"Am oprit, pur şi simplu, să admir câmpul care, acum la început de primăvară, este aşa de verde… Din spate am auzit căţeii care se zbăteau în apa aceea murdară şi plină de gunoaie. Am reuşit, destul de greu, să-i scot de acolo. Nu am înţeles rostul acelui bazin, în care poate să cadă chiar şi un copil…", ne-a declarat tânărul. 
Astăzi, am ajuns şi noi în zona indicată de tânărul nostru şi, din nefericire, un alt căţeluş se zbătea încercând din toate puterile să iasă din bazin. A fost scos din apa infectă de colegul meu. Trebuie să precizăm că în jurul bazinului îşi mai duc zilele şi alţi căţei, aproape leşinaţi de foame şi sete. De asemenea, într-o cutie de carton se înghesuiau, trăindu-şi ultimele clipe de viaţă alţi puiuţi, aruncaţi, cel mai probabil, de cineva în această dimineaţă. 
Interesant este şi faptul că platforma de gunoi construită aici nu are niciun fel de împrejmuire, iar bazinul plin de apă şi gunoaie, la fel! Probabil că autorităţile locale aşteaptă ca în acea zonă să se întâmple vreo nenorocire şi aşa să vină cu soluţii… Nici nu vrem să ne gândim că în locul căţeilor ar putea fi un copilaş, de altfel, casele cetăţenilor nu sunt foarte departe de respectivul loc, destul de periculos. Cât despre căţeii, aruncaţi cu bună ştiinţă de oameni fără suflet sau care, în speranţa că vor găsi resturi de mâncare prin apa murdară, dar pier în "bazinul groazei", nu ştim cine ar putea fi vinovat. Poate tot… nişte oameni? 

Noi, am cerut sprijinul unei Asociaţii canine şi sperăm că reprezentanţii acesteia au ajuns la timp pentru a-i salva pe căţei. 

FOTO – EDIŢIA

VIDEO – Alex Bordei
 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

four × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.