Cele mai sigure ţări în care te poţi adăposti în caz de război

  0
  61

  Iată care sunt cele mai sigure ţări în care ne putem adăposti, în eventualitatea în care ar izbucni cel de-al treilea război mondial:

  Elveţia

  Elveţia este recunoscută în toată lumea pentru poziţia ei neutră, chiar dacă este un stat foarte bine înarmat. În cazul în care ar putea izbucni un conflict, refugiaţii s-ar putea adăposti în Alpii Elveţieni.

  Tuvalu

  Statul insular se află într-o zonă izolată din Oceanul Pacific. Din cauza populaţiei sale  foarte reduse şi a lipsei unor resurse naturale semnificative, Tuvalu nu reprezintă o ameninţare pentru ţările vecine.

  Noua Zeelandă

  Este unul dintre cele mai dezvoltate state din lume. La fel ca şi Elveţia, Noua Zeelandă are un relief alpin bogat, care poate servi drept adăpost refugiaţilor de război.

  Bhutan

  Teritoriul statului Bhutan este înconjurat de Munţii Himalaya, care pot oferi adăpost în caz de conflict. Începând cu anul 1971, moment în care aderă la ONU, ţara a adoptat o poziţie neutră, asemănătoare Elveţiei.

  Chile

  Este una dintre cele mai prospere ţări de pe continentul sud-american. Teritoriul statului cilian este înconjurat la graniţe de Munţii Anzi.

  Islanda

  Islanda este cunoscută ca fiind una dintre cele mai paşnice ţări din lume. Statul islandez nu are graniţă cu nicio ţară, iar relieful său înalt poate permite adăpostirea unor refugiaţi.

  Danemarca

  Deşi Danemarca face parte din NATO, iar teritoriul său este expus fluxurilor de imigranţi, statul danez are un as în mânecă. Este vorba de controlul pe care îl are asupra Groenlandei, un loc care poate fi folosit ca adăpost, în caz de conflict.

  Malta

  Statul este localizat pe insula omonimă din Marea Mediterană. De-a lungul timpului, numeroase imperii au încercat, unele fără succes, să cucerească această insulă. Datorită dimensiunilor sale reduse, Malta nu constituie o ameninţare la adresa altor state.

  Irlanda

  Deşi este o ţară dezvoltată, Irlanda nu are legături strânse cu niciun stat ce ar putea fi angrenat într-un conflict de amploare mondială. Mai mult decât atât, Irlanda are o tradiţie îndelungată de neutralitate militară.

  Fiji

  Statul insular este localizat în Oceanul Pacific, nefiind, astfel, o ameninţare pentru alte naţiuni. Mai mult decât atât, Fiji are o populaţie redusă şi resurse naturale care nu reprezintă interes pentru posibili inamici.

  Sursa: descopera.ro

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  5 × 4 =

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.