”Mulțumesc, iubită mamă!” – proiect educaţional la Şcoala Gimnazială nr. 1 Jegălia

0
1138

Cu acest prilej, la Căminul Cultural din comuna Jegălia, a avut loc spectacolul cultural-artistic, în cadrul proiectului educațional ”Mulțumesc, iubită mamă!”, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Iancu Rosetti”, Școala Gimnazială nr. 1 Unirea, având ca scop sensibilizarea şi dezvoltarea sentimentelor de dragoste, respect şi admiraţie faţă de cea mai iubită fiinţă – ,,MAMA”.  

Elevi și cadre didactice din cele trei școli s-au reunit pentru a aduce un omagiu mamei, prin compoziții plastice și practice, dar și printr- un program artistic, activități alese de elevi și de cadrele didactice implicate în proiect: 

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Jegălia  

Prof. Dumitru Cornelia Cristina (coordonator de proiect) 

Prof. Paraschiv Lenuţa (coordonator de proiect) 

Prof. Dobre Marilena

Înv. Iosif Elena

Înv. Oprea Elena

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Unirea

Prof. Alexandru Liliana Viorica (coordonator de proiect)

Înv. Slujitoru Hariclia

Şcoala Gimnazială ,,Iancu Rosetti”

Prof. Felea Daniel (coordonator de proiect)

Prof. Gheorghe Liliana

Prof. Vasile Lucreția

"Cea mai însemnată persoană din viața fiecăruia, primul cuvânt pe care îl rostim, cea care ne învață să iubim și să dăruim iubire este mama. Orice copil vede în mama lui o fiinţă măreaţă, puternică precum o stâncă în marea învolburată şi totuşi, în acelaşi timp, o fire blândă, o zână ce a coborât din tărâmul basmelor pentru a fi alături de el. La începutul primăverii, când natura învie, sărbătorim ziua mamei, moment în care copiii trăiesc emoții intense. Sensibilitatea lor se manifestă plenar în montaje literar-artistice, dans, creații plastice sau colaje. Prin cultivarea imaginaţiei şi a creativităţii, cei mici îşi exprimă cele mai intime și puternice trăiri faţă de mamă și de sosirea primăverii. Partener în acest proiect a fost Primăria Comunei Jegălia, reprezentată de domnul primar Aurel Vasile, care și-a exprimat dorința de a susține cadrele didactice, în vederea dezvoltării de proiecte educaționale și culturale și realizarea de activități extracurriculare", a declarat prof. Cristina Cornelia Dumitru, coordonator de proiect în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jegălia. 

De asemenea, şcolile partenere în acest proiect au dorit să organizeze și o expoziție de desene și felicitări, astfel autorii lucrărilor, copiii, au dat dovadă de creativitate și sensibilitate.

,,Am organizat această activitate cu ocazia zilei de 8 Martie, ziua când se sărbătorește femeia, simbolul vieții, al iubirii, purității și frumuseții spirituale, al gingașiei. Dorim să transmitem tuturor o primavară frumoasă și un călduros La mulți ani! a mai spus prof. Cristina Dumitru, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia.

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

eleven − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.