De 16 ani în fruntea comunei, Petre Pavel e cu gândul la un nou mandat

0
138

„În acest moment se derulează la nivelul comunei un sondaj pe plan local şi aşteptăm rezultatele cu mare interes. Sunt trei persoane care îşi doresc să candideze la funcţia de primar printre care şi eu. Vom vedea care dintre cei trei va avea cel mai mare punctaj şi acela va candida. Toţi sunt de la PNL, de la celelalte formaţiuni politice din Ciocăneşti nu şi-a exprimat nimeni până în acest moment intenţia de a candida, dar nici nu ne interesează…”, ne-a declarat Petre Pavel.

Dacă primarul Petre Pavel se află de 16 ani în fruntea comunei, este cert  că locuitorii de aici au fost mulţumiţi de activitatea sa şi de fiecare dată i-au acordat votul.  Nici de această dată nu crede că va fi altfel, deoarece are proiecte în derulare şi se gândeşte ca pe viitor să mai atragă bani la Ciocăneşti.

„Avem proiecte europene pe drumuri, la şcoală, pe programul de pescuit. Avem şi proiecte naţionale şi europene.  Prin SAPARD a fost obţinut ptimul proiect pentru drumuri cu cea mai mare sumă la vremea aceea, 975 de mii de euro. De asemenea, lucrările la reţeaua de apă au fost  efectuate, atât din bugetul local cât şi din cel judeţean, şi avem în toată localitatea.  Pe PNDL am avut un proiect cu 5,7 km modernizare de drumuri,  din păcate a fost anul trecut, banii au venit târziu şi nu am timp să-i folosim”, ne-a spus primarul.

Deşi pare că toate drumurile din Ciocăneşti sunt asfaltate, primarul ne explică:

„Aşa se vede, dar nu avem asfaltaţi decât 13 km de drum, până la 40 km mai avem destul…  Toate drumurile sunt pietruite, nu mai avem niciun drum de pământ, accesul pe străzi se face în mod corespunzător”.

Petre Pavel: „ Fondurile acestea să le fi folosit pentru construcţia unui pod”

Edilul ne-a vorbit şi despre  două proiecte transfrontaliere,  ce  s-au derulat între comuna Ciocăneşti şi localităţi din Bulgaria pe teme sportive şi culturale.  Petre Pavel a recunoscut că şi aceste proiecte transfrontaliere sunt importante în ceea ce priveşte relaţiile culturale, doar că ar fi foarte necesar, dacă s-ar putea, tot cu accesarea de fonduri transfrontaliere,  şi realizarea unui pod peste fluviul ce desparte cele două ţări în această zonă.

„Mă gândeam eu aşa, ca fondurile aceastea să le fi folosit pentru construcţia unui pod. Nu poţi să faci dezvoltare doar prin acţiuni de acest gen. Înclin să cred că nu se doreşte acest lucru… După părerea mea acest pod ar trebui făcut undeva în dreptul satului Rasa sau Cuneşti, zona se va dezvolta altfel. Oare nu are România sau Bulgaria 300 de milioane pentru un asemenea obiectiv? Dar, nu cred că se vrea! Eu cred că acolo unde s-a tot vorbit că vor să facă pod, nu va fi posibil niciodată. Aici unde susţin eu, este o insulă, apoi malul românesc, cel bulgăresc şi poate să iasă pe 388, la naţională… La Călăraşi e deschiderea prea mare” este de părere primarul comunei Ciocăneşti.

Pentru următorii patru ani…

Dacă va mai fi votat pentru încă un mandat, Petre Pavel mai are multe proiecte în plan la Ciocăneşti.

„Mai avem drumuri de asfaltat, un proiect pe mediu, canalizare, 4 km, această lucrare va începe în acest an, cu staţie  de epurare. La PNDL, fonduri europene avem şcoala, iar pe fonduri transfrontaliere a fost dotată o clasă cu calculatoare. Oricum, mai sunt multe lucruri de făcut la nivelul localităţii”, susţine edilul.

Reclamaţiile de pe Facebook…

Am ajuns în Primăria Ciocăneşti, pornind şi de la o postare pe Facebook. Cineva îi atenţiona pe asistenţii personali că „începând cu 1 decembrie 2015, tot personalul din asistenţă personală vor primi salariile mărite cu 24%, conform OUG 15/2015.  Este adevărat că intenţia persoanei care a postat această informaţie era una cât se poate de bună, doar că, în josul postării, altcineva îşi spunea off-ul vizavi de banii ce ajung cu destul de mare întârziere la persoanele cu dizabilităţi şi la însoţitorii acestora. Persoana respectivă, făcea referire strictă la Primăria Ciocăneşti, încriminându-l direct pe Petre Pavel, edilul acestei localităţi călărăşene. Precizez că redăm întocmai textul, aşa cum a fost el postat pe pagina de socializare, fără a interveni la corectură.

„Tu vorbeşti despre despre această mărire de salariu?! Dar sunt nesimțiți de primari cum este cazul la Primaria Ciocanesti, care de ani de zile oamenii necăjiți primesc banii cu întarziere de 4-5 luni că aşa vrea primarul nesimțit de acolo Pavel Petre. De ex. acum nu s-au dat salariile din octombrie, darămite să respecte şi mărirea de care vorbeşti. De asta ce părere ai?”, îşi încheia retoric prima serie de nemulţumiri persoana supărată pe primarul Petre Pavel, venind cu alte lămuriri:

„Eu personal am făcut memorii peste memorii aici în CĂLĂRAŞI pe la toate instituțiile abilitate să ia masuri şi nimeni nu catadicseşte să facă nimic, primarul este bine mersi la al patrulea mandat nu-l controlează nimeni să vadă de ce nu respectă legea şi tratează oamenii cu nesimțire pt. că toți sunt mână în mâna în escrocherii şi oamenii aceştia necăjiți suferă. Îl întreb eu pe primarul ăsta, el tot aşa îşi ia salariu, o dată la cinci luni?”, îşi încheia un alt paragraf, persoana nemulţumită.

… şi lămuririle primarului

Dacă tot ne-am simţit vizaţi, mai ales că cele postate ne-au atras atenţia, am zis că este şi de datoria noastră să facem lumină în acest caz

„Da, am luat şi eu la cunoştinţă ceea ce s-a scris pe Facebook de către o persoană care are părinţii în Ciocăneşti şi care a făcut unele acuze la adresa administraţiei locale şi a mea personal. În primul rând că nu este adevărat cele relatate acolo cum că banii nu s-au luat de patru luni de zile. Banii nu au venit pe noiembrie şi decembrie. Acum s-au dat pe noiembrie şi urmează pe decembrie. În primul rând că nu depinde de noi. Noi am cerut sumele, dar nu ni s-au acordat! Cei cu handicap, însoţitorii acestora,  trebuie să înţeleagă următorul aspect: că din suma de 7 miliarde de lei vechi,  care ni s-au dat anul acesta nu ne ajung şi trebuie să ni se mai dea încă 400 sau 500 de mii de lei. Deci, se duc foarte mulţi bani aici, dar este treaba statului. Şi nu este obligaţia noastră. Obligaţia noastră este ca din toată suma asta 10% să punem noi. Administraţia locală are această sumă în fiecare an prinsă în buget. Deci, noi dăm suma, dar statul nu ne dă restul. Nu este vina noastră, a primăriei, asta trebuie să înţeleagă oamenii. Noi, 10% i-am dat, dar dacă statul nu ne asigură diferenţa nu avem ce face. Banii pe care noi îi avem o să ne ajungă până în octombrie şi de atunci nu o să mai avem. Dacă nu vin rectificări, nu avem ce face!”, a clarificat primarul problema reclamată de persoana care are rude cu probleme de sănătate în comuna Ciocăneşti.

Mai mult, primarul Petre Pavel ne-a mărturisit că s-a întâmplat ca, de câteva ori, să scoată chiar el bani din buzunar şi să vină  în sprijinul respectivei persoane care acum aruncă în edil cu reclamaţii pe Facebook.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen − nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.