Aldis. Gustul mezelurilor românești infestate!

0
143

Comisarii de la Protecția Consumatorului au descins, astăzi, la depozitele frigorifice de la Brintex din Brașov. Potrivit șefului Comisariatului Regional de la Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, sunt sute de kilograme de mici și alte produse din carne care prezintă probleme, furnizorul fiind compania Aldis, scrie newsbv.ro. 

Aceste produse sunt transportate cu mașini care nu le congelează, vin cu ele refrigerate, la 4-6 grade Celsius, pentru eficientizarea activității. Marfa nu are factură, ci doar aviz de însoțire și un mănunchi de etichete, pe care le pun angajații lor de la punctul de lucru Brintex în momentul în care le congelează, după ce au fost transportate câteva ore de la Călărași până la Brașov.

„Problema care se pune este aceea că este foarte periculasă carnea tocată, care ajunge să fie congelată după câteva ore. Dacă i se dă un termen scurt de consum, de o lună cel mult, nu ar fi o problemă, dar ei dau termene de valabilitate de la 6 luni la un an. Ceea ce nu este în regulă. Nu putem oferi concluzii la această oră, având în vedere că acum se defășoară controlul”, a declarat Sorin Susanu, director OPC Brașov. 

Produsele ar fi trebuit păstrate la o temperatură de -18 grade, însă controlorii au descoperit că acestea erau depozitate la o temperatură de 4 grade, anunță postul de televiziune România Tv.

Având în vedere faptul că marfa nu are facturi și se lucrează cu stornări de produse de pe avizele de însoțire a mărfii, la depozitele frigorifice a fost chemată și o echipă de la Poliția economică.

“Respectarea celor mai exigente norme sanitar veterinare și atingerea standardelor impuse de reglementările europene în domeniu, netezesc drumul produselor Aldis în Europa”, anunță reprezentanții acestei firme. În schimb, de-a lungul timpului, numele firmei Aldis a fost legat de alte scandaluri, produsele acestei firme fiind prezentate drept un pericol pentru sănătatea oamenilor. Sunt date conform cărora firma călărășeană ar fi încercat să introducă pe piață produse infestate cu Salmonella sau Listeria, cu acceptul directorului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, dr. Vasile Nedelcu. În 2014, la o cifra de afaceri de 42 milioane euro, SC Aldis SRL a înregistrat pierderi de 4,19 milioane euro„, scrie site-ul marinbadea.ro.

Vasile Nedelcu a fost și Senator de Călărași în Parlamentul României în perioada 2008-2012 și se pare că acesta și-ar mai dori încă o candidatură.  

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

11 − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.