ALBUM FOTO. “Practici de marketing”, proiect prezentat de studenţii de la USAMV – Filiala Călăraşi

0
130

Pe parcursul acţiunii, ce a avut loc în holul USAMV – Filiala Călăraşi, studenţii au avut prilejul de a-şi promova ideile şi produsele pe care doresc să le lanseze pe piaţa călărăşeană, cu atât mai mult cu cât aceştia au avut astfel ocazia să pună în practică cunoştinţele dobândite la cursul de Marketing. Ineditul acţiunii a constat în faptul că, de aceasta dată, studenţii şi-au prezentat produsele realizare de ei în faţa oficialităţilor locale, dar și a presei. Au fost prezenţi la evenimentul “Practici în Marketing”, prefectul judeţului George Iacob, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, Daniela Camelia Traian, director adjunct ADR Sud Muntenia şi Alexandru Chiriţă, directorul tehnic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi.   

Acţiunea ce s-a desfăşurat sub coordonarea şefului de lucrări, doctor, Denisa Jilăveanu, a atras atenţia tuturor celor prezenţi la eveniment, prin standurile expoziţionale diversificate din care nu au lipsit, jocurile, îngheţata, vişinica, sucurile naturale, produsele cosmetice, lichiorul de mentă, preparatele din peşte, dulceaţa de banane, produsele apicole, brioşele, ciocolata de casă, cafeaua, produsele tradiţionale româneşti şi chiar hăinuţele pentru câini. Alături de produsele existente pe stand, studenţii au realizat filmuleţe, postere, cataloage şi pliante de prezentare.  

“V-am invitat să vedeţi ceea ce facem în fiecare, o sesiune de proiecte de marketing, ce au drept scop promovarea bunurilor şi serviciilor, fiecare şi-a promovat ceea ce şi-a ales în stilul propriu, punându-şi în evidenţă calităţile creative, dar şi ceea ce au învăţat la cursurile de marketing şi nu numai. Vă invităm să vizitaţi standurile, veţi observa că sunt produse handmade, produse, cele mai multe preparate în casă, de la îngheţată, ciocolată, vinuri, vişinată, lichioruri, dar şi multe alte produse. Avem şi promovarea unor servicii, respectiv a facultăţii noastre, a serviciului de deszăpezire” a spus şeful de lucrări, doctor Denisa Jilăveanu.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, aa ţinut să le adreseze studenţilor câteva cuvinte:

“Mă bucur că am fost invitat la această expoziţie, nu este pentru prima dată, de fapt particip în fiecare an, alături de studenţii Facultăţii de Management din Călăraşi la asemenea acţiuni, şi numai. Vreau să spun că în această facultate se desfăşoară numeroase acţiuni, este o facultate în plină dezvoltare. Dacă stăm să analizăm şi să facem o retrospective a tuturor acţiunilor desfăşurate în cadrul acestei facultăţi, ne dăm seama de implicarea, atât a cadrelor didactice, cât şi a studenţilor, tocmai de aceea merită felicitaţi lalolaltă, pentru ceea ce fac. Sunt plăcut impresionat că, pe lângă studiu, au timp să pregătească bucate tradiţionale şi nu numai. Aceasta tocmai pentru a demonstra că şi în Călăraşi se poate realiza, şi prezentarea de azi este un bun exemplu, la un nivel micro, dar se poate şi la un nivel macro. Poate ei sunt patentul după care şi alte unităţi de învăţământ pot promova produsele noastre. Felicit cadrele didactice şi studenţii pentru această prezentare.”

Şi prefectul George Iacob a avut cuvinte de apreciere la adresa studenţilor care au realizat accest proiect, încurajându-i să-şi pună în practică abilităţile:

“Îmi face plăcere să să mă aflu astăzi la acest eveniment al dumneavoastră şi mă gândesc în felul următor că la deschiderea anului şcolar transmit de fiecare data, acelaşi gând: îmbogăţiţi-vă performanţele, abilităţile, pentru că al dumneavoastră este viitorul! Îmi face plăcere să constat, cel puţin la prima impresie, că aplecările dumneavoastră sunt dintre cele mai bune, iar faptul că reuşiţi să îmbinaţi tradiţia cu marketing-ul nu face altceva decât să arate profesionalismul dumneavoastră. Vă doresc tuturor să deveniţi antreprenori de succes ai municipiului, ai judeţului şi să faceţi cinste şcolii călărăşene”.

De asemenea, şi directorul adjunct al ADR Sud Muntenia, Daniela Camelia Traian i-a felicitat pe studenţi pentru modul în care şi-au pregătit şi prezentat produsele şi le-a adus la cunoştinţă că în curând va fi lansat noul Program Operaţional Regional, prilej cu care pot fi identificate oportunităţi de finanţare:

“Felicitări şi mă bucur foarte mult că pot să vă văd dincolo de bancă, pentru că de multe ori ne-am întâlnit spunându-vă şi povestindu-vă despre fondurile europene, iar astăzi văd că ştiţi să şi gătiţi, ceea ce este un lucru foarte bun. Vreau să vă spun că ne pregătim să lansăm noul Program Operaţional Regional, unde microîntreprinderile vor putea să acceseze fonduri, iar din acest motiv vă invit să urmăriţi site-ul şi pagina de Facebook a instituţiei noastre, ADR Sud Muntenia, în aşa fel încât să identificaţi oportunităţi de finanţare care să vă poată ajuta să deveniţi adevăraţi oameni de afaceri.”

Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, acordându-se diplome și premii, cele din urmă fiind oferite de reprezentanții ADR Sud Muntenia.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

five × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.