Gălbinaşi. Paul Radu: „În mandatul de patru ani am realizat multe în folosul comunităţii”

0
103

„În mandatul de patru ani am realizat mai multe lucruri. Am asfaltat peste 7 km de drum, acest lucru fiind posibil prin Ministerul Dezvoltării. Au fost executate lucrări de extindere a reţelei apă potabilă de peste 9 km cu stație de tratate, puț forat și un bazin. Din păcate aici mai sunt niște contestații dar anul acesta sperăm să terminăm ceea ce am început”, ne spune primarul Paul Radu, secondat în discuţia purtată cu noi de către secretarul comunei Gălbinaşi, despre care susţine că este un om capabil şi că sprijină foarte mult comunitatea prin implicarea sa în accesarea diferitelor proiecte.   

Şcoală reabilitată şi cu încălzire centralizată

„Prin Programul Operațional 2007-2013 avem reparații generale și modernizare școala din Gălbinași cu centrală proprie, grup sanitar, toate condițiile. Este singurul proiect pe fonduri europene, dar reabilitarea școlii era necesară. Asta ne-a costat în jur de 100 de mii de euro fără TVA. La această școală, având o centrală proprie pe lemne foarte puternică am mai extins puțin și în alte corpuri, în acest moment beneficiind de încălzire centralizată", afirmă edilul.

Proiecte pentru dezvoltarea localităţii

Edilul, împreună cu echipa sa, are în vedere şi alte proiecte care să vină în beneficiul cetăţenilor din localitate, dar este nevoie şi de un sediu nou în care să-şi desfăşoare activitatea administraţia locală.

„Avem depus la Ministerul Dezvoltării un proiect nou pentru o rețea de 21 km. de canalizare cu stație de epurare, un alt proiect de asfaltare de 6 km și am început anul trecut lucrările la noul sediu al primăriei. Asta ne costă în jur de 10 miliarde de lei vechi. Trebuie să spunem faptul că am găsit sprijin întotdeauna la Consiliul Județean Călărași pentru diferite proiecte.

Comuna va avea şi un Cămin Cultural

Pe lângă celelalte obiective în curs de realizare, la Gălbinaşi s-a făcut recepţia la o nouă grădiniţă şi s-au demarat lucrările pentru construcţia unui Cămin Cultural, localitatea neavând până acum un spaţiu în care să se desfăşoare activităţile artistice.

„S-a făcut recepția la o nouă grădiniță cu două săli de curs, am extins rețeaua de apă și am reușit să ducem asfaltarea până la acea grădiniță. Mai avem ceva probleme cu curentul electric dar în primăvară îi dăm drumul. Avem un nou proiect depus la Agenția Națională de Investiții pentru Căminul Cultural din Gălbinași să ridicăm o nouă clădire. La noi aici nu avem așa ceva și sper ca în următorul mandat vom realizaşi acest obiectiv cultural. Vreau să vă spun că vom avea în Gălbinași și un centru de asistență nou cu medic, asistenți, tot ce trebuie", ne-a mai spus primarul, secondat de secretarul comunei.

Primarul Radu: „Cetăţenii ne apreciază…”

Edilul comunei Gălbinaşi afirmă că oamenii din sat au început să aprecieze efortul depus de echipa administrativă şi că, atunci când vine vorba de realizarea unor investiţii pentru dezvoltarea localităţii, se depun toate eforturile în această privinţă.

„De când suntem noi, lumea ne apreciază. Când spun noi, mă refer și la toţi colegii mei din primărie. Lucrăm în echipă. Pe lângă sprijinul primit de la CJ, de la preşedintele PSD, Dan Cristodor, avem o relație foarte bună cu senatorul Iulian Dumitrescu. De fiecare dată când am avut nevoie, domnia sa a susținut toți primarii din Colegiul 4. Aici nu a fost vorba de politică. Noi suntem în slujba cetățenilor. În mandatul meu am făcut peste ce am promis. În primul rând școlile, asta este o mare realizare pentru noi. La Gălbinași nu mai avem abandon școlar și asta este un lucru exenţia pentru susţinerea învăţământului local. Încercăm să-i ajutăm pe cei care au probleme, copii care provin din familii defavorizate", susţine primarul Paul Radu.

„Nebunul” din sat!

În aceşti patru ani de mandat, în comuna Gălbinaşi a fost linişte, administraţia locală, împreună cu poliţia, a reuşit să reducă numărul infracţiunilor. Cu toate acestea, primarul Paul Radu mai are de furcă în ceea ce priveşte atitudinea unui cetăţean de etnie romă.

„Este un tip foarte agresiv. Vine la primărie, înjură asistentul social, face circ mare. Omul are problema mari cu legea, la poliție există vreo şapte dosare pe rol. Sunt probleme mari cu această persoană și trebuie neapărat să-l ducem undeva la un spital de psihiatrie, pentru a fi diagnosticat corespunzător. Pentru comunitate reprezintă un pericol public. Are familie dar i-a învățat și pe copii lui să se poarte necorespunzător. Aici la primărie am mutat fetele de la asistenţă socială în biroul meu ca să nu le facă ceva rău. V-am spus, este foarte agresiv. Noi am încercat să-l ajutăm, beneficiază de bani de la 416, dar nu vine în ziua respectivă când trebuie să-și ridice banii, vine câteva zile mai târziu și face mult scandal. Urmărește de multe ori când nu sunt eu pe la sediu și înjură pe toată lumea. Nu vrea sub nicio formă se stea de vorbă cu noi. Am tot încercat, mai ales acum iarna i-am dus și lemne poate se mai liniștește, i-am mai dus și ajutoare, dar nimic. Până la urmă vom face o adresă la Spitalul Baltazar să vină să-l ia de aici. El a mai avut și alte internări”, ne-a mai spus în încheierea discuţiei, edilul comunei Gălbinaşi, nu înainte de a puncta faptul că va candida la fotoliul de primar pentru următorii patru, bineînţeles dacă şi cetăţenii îi vor da votul lor:

„Îmi doresc să continui proiectele demarate şi, împreună cu echipa mea din Primăria Gălbinaşi să schimbăm, în beneficiul cetăţenilor, aspectul localităţii noastre. Pentru acest lucru voi candida din partea PSD, pentru un nou mandat şi îi rog pe cetăţeni să-mi dea girul lor pentru a duce la bun sfârşit ceea ce ne-am propus”.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.