Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2016 al municipiului Călăraşi

0
108

Iată principalele sume cuprinse în buget:

 –  se aproba suma de 9.153 mii lei in cadrul  capitolului 51.02 Autoritati executive ,pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta.

– se aproba suma de 4.068 mii lei la  capitolul  54.02 Alte servicii publice generale  pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta.

–  se aproba suma de 3.420 mii lei la  capitolul  61.02 Ordine publica si siguranta nationala pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,asa cum se prezinta ina Anexa nr.1 la prezenta.

–  se aproba suma de 45.651 mii lei la  capitolul  65.02 Invatamant si suma de 1.787 mii lei Invatamant PMC,pe institutii de invatamant preuniversitar de stat  si  pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,proiecte,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta  cu urmatoarele  amendamente:

1. dl.viceprimar Dulce Marius propune suplimentarea cu 22 mii lei a obiectivului de investitii Scoala nr.12 cu 24 Sali clasa;

2. dna consilier Croitoru Camelia propune suplimentarea  cu 100 mii lei la bunuri si servicii Scoala Nicolae Titulescu,cu 100 mii lei la Liceul Mihai Eminescu, 50 mii lei la Colegiul Banulescu,100 mii lei la Liceul Danubius  si diminuarea cu 300 mii lei a sumelor alocate Liceului Tehnologic Auto.

3. dl.consilier Ene propune alocarea suplimentara la Colegiul Sandu Aldea a sumei de 100 mii lei pentru autorizare ISU.

–  se aproba suma de 798 mii lei la  capitolul  66.02 Sanatate pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta.

–  se aproba suma de 15.136 mii lei la  capitolul  67.02 Cultura,recreere si  religie pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta, cu urmatoarele amendamente:

1.dl.consilier Palazu propune suma de 20 mii lei pentru Biserica Catolica;

2.dl.consilier Petrache propune suma de 350 mii lei pentru Amenajare teren miniforbal .

– se aproba suma de 15.711 mii lei la  capitolul  68.02 Asigurari si asistenta sociala, pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,proiecte,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta.

– se aproba suma de 15.711 mii lei la  capitolul  68.02 Asigurari si asistenta sociala, pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta.

– Se aproba suma de 14.250 mii lei la  capitolul  70.02 Locuinte,servicii si dezvoltare publica , pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,proiecte,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta,cu amendamentele:

–              1.dl. viceprimar Dumbrava propune suplimentare cu 250 mii lei a obiectivului Amenajare Cimitir Nou,prin diminuarea pozitiei bugetare Alimentare cu energie electrica Cartier Tineri+str.B.S.Delavrancea -etapa II;

–              2. dl.consilier Cutar propune alocarea sumei de 28 mii lei pentru reparatii retea apa strada Teilor.

– Se aproba suma de 10.575 mii lei la  capitolul  74.02 Protectia mediului,pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta,cu amendamentul dlui Dumbrava : Canalizare menajera  str.Petrosani 150 mii lei si Canalizare menajera  str.Pacii 100 mii lei, prin diminuarea sumei de la pozitia TINERET.

– Se aproba suma de 200 mii lei la  capitolul  81.02 Combustibil si energie,pe subcapitol,paragraf ,titlu,articol si alineat pentru plata subventiei la energie termica.

– Se aproba suma de 11.458 mii lei la  capitolul  84.02 Transporturi,pe subcapitole,paragrafe ,titluri,articole si alineate,proiecte,asa cum se prezinta in Anexa nr.1 la prezenta.

– Se aproba Programul  investitiilor publice anul 2016,in suma totala de 47.127 mii lei finantat din bugetul propriu suma de 13.988 mii lei,8.139 mii lei din excedentul bugetar al anului 2015,iar diferenta  de 25.000 mii lei cuprinde obiectivele de investitii propuse a se finanta din imprumutul bancar,asa cum sunt prezentate in Anexa nr.4 la prezenta hotarare.

Se aproba Bugetul institutiilor finantate integral sau partial din venituri proprii si subventii de la bugetul local pe anul 2016, sectiunea functionare si sectiunea dezvoltare, pe capitole,subcapitole,paragrafe,titluri,articole si alineate,pe trimestre, in suma de 28.119 mii lei,atat la partea de venituri cat si la cea de cheltuieli,precum si estimarile pe perioada anilor  2017-2019,asa cum sunt prezentate in Anexa nr. 5 la prezenta hotarare.

– Se aproba Programul achizitiilor publice al municipiului Calarasi,pe anul 2016.

Primăria Călăraşi – PRINCIPALELE INVESTIȚII 2016

Scuar Prel. București

Parcul central – alei

Parcul Dumbrava – finalizare

Gradina Zoo – finalizare

Cornisei + Progresul – în continuare

Varianta Nord – avem procedura de achizitie in desfasurare

Scoala 12 – finalizare

Gradinita cu 8 grupe – finalizare

Acces Parc Sala Polivalenta – finalizare

Piata Big – modernizare hală legume-fructe

Strada Grivita

Străzile: Știrbei Vodă. Mușețelului, Panduri, Macului, Victoriei, Năvodari, București, Cuza Vodă, N. Titulescu

Str. Sulfinei – tratament bituminos

Parcări dintre blocuri + trotuare – în continuare

Străzile Speranței + Stadionului – tratament bituminos

Avem DALI pentru Cartier Măgureni, străzile: Păcii, Petroșani, Lupeni, D. Cantemir, Rândunelelor, V. Lupu, Int. Păcii, M. Vodă, Vlad Țepeș, V. Conta, D. Bolintineanu, Costache Negruzzi, Int. Petroșani, Agricultori, Viilor, Prel. V. Conta (după introducerea canalizării, se vor moderniza străzile)

Trebuie să recepționăm DALI pentru Cartier Mircea Vodă, străzile: Gral Constantin Pantazi, Prel. Luceafărului, Aleea Canalului, Digului, M. Viteazul, Crângului, Ciocârliei, Panduri, Zăvoiului, Luceafărului, Dumbravei, Năvodari, Pescăruș, Grădiștea, Prel. Mihai Viteazul, Prel. Panduri, Mușețelului, Macului, Sulfinei (în total 13 km de străzi)

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

14 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.