Dan Cristodor: “Eu sper ca organele abilitate să se sesizeze vizavi de abuzurile care se fac în CJ. Vom face plângere penală”

0
90

Astfel, printre proiectele aflate pe ordinea de zi s-au aflat și cele privind validarea mandatul de consilier judeţean al lui Haralambie Popescu, membru PSD, dar și punerea în aplicare a Ordinului emis de Prefectura Călărași, ce priveşte vacantarea locului ocupat de Ștefan Ion, ca urmare a excluderii acestuia din PSD. De asemenea, unul dintre proiectele ce a stârnit nemulţumire în rândul consilierilor PSD a fost şi cel privind “aprobarea sistării lucrărilor de execuţie a obiectivului de investiţii “centrul Judeţean pentru Cultură şi Administraţie Publică – Barbu Ştirbei – Biblioteca Judeţeană “Alexandru Odobescu”.

Reamintim că PSD Călărași l-a exclus din rândurile acestei formaţiuni politice, spre sfârşitul anului trecut, pe Ștefan Ion, acesta fiind sancţionat de partid deoarece nu a respectat recomandarea privind neparticiparea la vot în ceea ce priveşte Hotărârea de revocare din funcţia de vicepreşedinţe a lui Bogdan Georgescu. Ca urmare a acestui fapt, PSD Călăraşi a trimis o adresă Instituției Prefectului pentru a emite ordinul de vacantare a locului în Consiliul Județean Călărași.

De aici începe povestea…

Aşadar, prefectul George Iacob emite Ordinul și-l trimite către Consiliul Județean Călărași care inițiază proiectul de hotărâre privind punerea în aplicare a Ordinului Prefectului. Numai că, în aceeași zi cu ședința, respectiv, 27 ianuarie, Ștefan Ion a trimis o adresă la Consiliul Județean Călărași la care a atașat, aşa cum le-a transmis consilierilor, vicepreședintele CJ, Marian Dinulescu, documente prin care demonstra că el nu a fost înștiințat de PSD Călărași privind excluderea și, ca atare, nu s-a putut apăra. De asemenea, omul a atașat respectivei adrese şi o declarație a factorului poștal prin care acesta recunoștea că a semnat recipisa de primire. Toate acestea au generat o serie de comentarii din partea consilierilor prezenţi în sala de şedinţe cu atât mai mult cu cât Ștefan Ion ar fi susţinut că nici nu se afla în țară la momentul respectivelor fapte. În acest context, executivul CJ Călărași a propus retragerea proiectelor în cauză și analizarea situației de către prefectul George Iacob, moment care a stârnit un val de nemulțumiri în rândul pesediștilor, în mijlocul lor aflându-se şi președintele organizației, Dan Cristodor.

… care se cam termină cu o plângere penală!

Imediat ce şedinţa şi-a încheiat lucrările, la ieşirea din sală, preşedintele PSD Călăraşi, Dan Cristodor a ţinut să facă, în faţa presei, unele prezizări legate de modul cum votează unii  consilieri județeni şi, de asemenea, a punctat şi câteva aspecte cu privire la starea lucrărilor de la Bibilioteca Județeană.

„Am asistat la o şedinţă de CJ unde se încalcă foarte grav legea, unde abuzul în serviciu este la modă. Cu toţii am observant lipsa domnului preşedinte Filipescu, bineînţeles că cândul lipseşte nemotivat şi nu motivate aşa cum s-a specificat în şedinţă. A avut şedinţă la Bucureşti cu partidul… S-a retras de pe ordinea de zi proiectul cu nr. 1 în care trebuia urcat un consilier în CJ, şi anume domnul Haralambie Popescu. Ordinul prefectului a fost pus sub semnul întrebării de către cei care au retras acest proiect de hotărâre. Bineînţeles că torul este ilegal şi se continua cu ilegalităţile în CJ, iar politica dictatorială şi contra progresului pe care domnul Filipescu o are de trei mandate, continua şi în zilele noastre. Eu sper ca organele abilitate să se sesizeze vizavi de abuzurile care se fac în CJ. Vom face plângere penală şi, mai mult decât atât, probabil că prefectul se va sesiza faţă de faptul că ordinul care a fost trimis nu a fost luat în considerare. Sunt multe neclarităţi ce priveşte semnătura factorului postal sau în ceea ce susţine domnul Ion Ştefan. Vă daţi seama că acolo este o cauză penală. Lucrurile sunt foarte complicate, după părerea mea…”, a declarat Dan Cristodor.

Liderul PSD Călăraşi nu a lăsat “netaxat” nici modul cum au votat unii dintre consilieri aprobarea proiectului privind sistarea lucrărilor la Biblioteca Judeţeană, “Alexandru Odobescu”, obiectiv la care, în timpul lucrărilor, ar fi "dispărut" un etaj!  

“În ceea ce privește Bibilioteca Județeană, eu propun să se constitue o comisie de numărare a etajelor bibliotecii, la care să fie președinte domnul Răducu Filipescu, dânsul va număra patru etaje, dar va spune că sunt cinci. Și la Biblioteca Judeţeană, sistarea acestor lucrări este bineînţeles ilegală. Această investiţie are un proiect şi construirea Bibliotecii se face numai în urma proiectului aprobat și în urma finanțărilor aprobate de-a lungul timpului de către consilierii județeni. Dar, sper că dânsul, ca și președinte de comisie care se va înfăptui, de numărare a etajelor, să numere și să vadă totuși că sunt patru etaje în loc de cinci”, a mai spus Dan Cristodor, preşedintele PSD Călăraşi considerând că respectivul proiect de hotărâte, aşa cum a fost votat în şedinţă, este ilegal.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.