Campus reabilitat cu miliarde la Fundulea. Elevii învaţă în frig!

0
129

Un proiect european, de altfel de toată lauda, a fost dat în folosinţă de curând în judeţul Călăraşi. Este vorba despre "Înfiinţare şi Modernizare SAM Grup Şcolar Agricol Fundulea", investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, organism intermediar ADR-SUD Muntenia. Beneficiarul acestui proiect este Unitatea Administrativ Teritorială Oraşul Fundulea. Campusul este destinat învâţământului liceal din zonă şi urmăreşte atragerea unui număr mare de elevi care doresc să urmeze o profesie în domeniul agricol.

Este de remarcat construcţia modernă, posibil dotările necesare pentru un învâţământ de excelenţă, numai că, deocamdată elevii care participă la cursurile acestei instituţii noi de învăţământ fac acest lucru, deşi afară este iarnă în clase este la fel de frig. Aceasta deoarece administraţia locală Fundulea însă nu a rezolvat şi problema ce ţine de asigurarea căldurii în incinta campusului. Potrivit informaţiilor noastre, părinţii unora dintre elevi au sesizat acest lucru şi sunt nemulţumiţi pentru faptul că elevii sunt obligaţi să înveţe în frig.

"Suntem bucuroşi de înfiinţarea acestui campus modern dar trebuia să se ţină cont de faptul că a fost dat în folosinţă în iarnă şi trebuia să fie asigurată căldură în sălile de curs. Cum s-a inaugurat în prezenţa unor oficialităţi din judeţ dacă se ştia că nu are căldură în mijloc de decembrie. Sau a fost mai important să ne vadă lumea cum tăiem panglica oficială?", a declarat părintele unui elev din Fundulea. Legat de acest aspect destul de neplăcut, atât pentru elevi cât şi pentru cadrele didactice, un răspuns l-am primit de la edilul localităţii Fundulea, Dorel Dorobanţu.

"Există această problemă pe care o vom remedia cât de curând. Până acum am avut căldură de la Institutul Naţional de Cercetare Fundulea, instituţie branşată la reţeaua de gaze. Racordările sunt făcute dar trebuie să aşteptăm avizul pozitiv de la Distrigaz Călăraşi pe care momentan nu-l avem", ne-a declarat primarul Dorobanţu. În această speţă nu ştim care au fost procedurile prin care s-a efectuat această legătură la gaze între Institutul de Cercetare şi Liceul Tehnologic Fundulea, dar ceea ce ştim, potrivit surselor noastre este că lucrările de racordare ale acestui campus la reţeaua de gaze ar putea dura chiar jumătate de an. 

Excelenţa renaşte la Fundulea… în frig!  

Prezent la deschiderea oficială a fost şi Prefectul Judeţului, George Iacob, care a postat pe o reţea de socializare marea investiţie de la Fundulea. " Un proiect greu al unor oameni ambițioși cu dorința de a face pentru învățământ şi localitate. Sunt îndeplinite condițiile pentru ca Excelenţa să renască la acest liceu. Felicitări primarului, consilierilor locali, salariaților din primărie şi mai ales personalului didactic şi nedidactic. Ce am văzut aici este unic în județul nostru. Respect! Dați dovadă că vă pasă!", a scris pe facebook George Iacob. De remarcat faptul că oficialul a avut numai cuvinte bune la adresa acestui proiect însă nu a spus nimic despre faptul că instituţia nu beneficiază de căldură. Posibil ca acest lucru să nu fie aşa de important şi nu i-a atras atenţia Prefectului, dat fiind faptul că George Iacob îşi desfăşoară activitatea într-o clădire de patrimoniu care jumătate stă să cadă în centrul Municipiului reşedinţă de Judeţ Călăraşi. 

Tudor ISJ: "Ce mai e normal în această ţară?"

Ne-am interesat de acest caz şi am solicitat şi părerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, şefului acestei instituţii Dr. Constantin Tudor care a răspuns la întrebarea noastră dacă este normal ca acei elevi să înveţe în frig la Fundulea într-un campus nou, cel maimodern din judeţ reabilitat cu bani europeni. Răspunsul a fost unul şocant: "ce credeţi că este normal în această ţară?", ne-a spus Inspectorul-şef Constantin Tudor. 

Firmă abonată la banii publici: Vicecom 95 SRL

Cu referire la acest subiect, din datele noastre reiese faptul că Primăria Fundulea a mai cheltuit la această instituţie din 2008 până în prezent miliarde de lei vechi. În materialul publicat pe 28.06.2012 intitulat: "Jaf în bugetul primăriei Fundulea!", se preciza faptul că au fost alocate 195 de miliarde pentru anumite lucrări la Liceul Agricol. "Pentru reabilitare şi reparaţii curente la Liceul Agricol Fundulea, cantină, cămin, spălătorie şi sală de sport, şi pentro o faimoasă sală de sport ce are doar câţiva stâlpi de beton s-au cheltuit 195 de miliarde!", aceste lucrări fiind efectuate de o firmă "abonată" la banii publici SC VICECOM 95 SRL din Brăneşti, despre care chiar primarul Dorel Dorobanţu a declarat că şi în acest proiect cu bani europeni tot această firmă a fost executanta lucrărilor. "Nu ştiţi ce firmă a lucrat? Aceeaşi firmă care a lucrat şi până acum, Vicecom. Ştie toată lumea, aţi mai scris", ne-a spus primarul din Fundulea. Un alt aspect de reţinut ar fi şi faptul că soţia edilului, Tudoriţa Dorobanţu activează în funcţia de contabil în cadrul Liceului Tehnologic, proaspăt reabilitat de "firma de casă" a primarului Dorel Dorobanţu.  

Mai precizăm în încheiere şi faptul că, potrivit informaţiilor primite de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi (ISU), campusul şcolar nu are autorizaţie de funcţionare potrivit Legii. 

Citeşte şi: Jaf în bugetul primăriei Fundulea!

         

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

sixteen + eighteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.