Drăgulin: „Lucrările pentru reabilitarea infrastructurii de mici dimensiuni din cadrul Grădinii Zoologice Călăraşi, în plină desfășurare„

0
71

Am obținut, prin acest proiect, finanțare în cuantum de 1.527.973,01 lei (aproximativ 340.000 Euro), iar lucrările, inedite pentru municipiul nostru, vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Astfel, în partea de sud-est a Grădinii Zoologice, se lucrează pe o suprafață de 7109,36 mp ce cuprinde conturul exterior al bazinului existent, luciul de apă și trei insule. În afară de această suprafață compactă, se vor mai amenaja alei pietonale, alei pentru accesul rutier, precum și spațiul verde aferent.

Pe fiecare dintre cele trei insule, se vor construi foișoare care vor fi dotate cu planșe și fotografii, precum și alte materiale didactice, prin care elevii de toate categoriile de vârstă sa cunoască speciile de pești de apă dulce care trăiesc și se dezvoltă în apele brațului Borcea și ale Dunării, sa cunoască modul de hrănire și înmulțire a acestor specii de pești, precum și care sunt condițiile optime pe care mediul trebuie să le îndeplinească pentru perpetuarea lor.

În primăvară, vom continua modernizarea Grădinii Zoologice cu asfaltarea aleilor și cu reabilitarea spațiilor de cazare pentru animale„, a precizat primarul municipiului Călărași, Dan Drăgulin.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

eleven − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.